De Ziggo On Demand top 8 van december

De Ziggo On Demand top 8 van december

Deze films en series mag je niet missen deze maand

De feestdagen staan voor de deur. Genoeg tijd om met een warme chocomel of glüwhein onder een deken op de bank te kruipen en de nieuwste films van deze maand te kijken!

1. The Hitman's Bodyguard

Ryan Reynolds speelt Michael Bryce, een van ’s werelds beste bodyguards. Totdat zijn belangrijkste klant letterlijk voor zijn ogen wordt vermoord. Om zijn reputatie weer een beetje op te poetsen heeft Bryce maar één optie: het beschermen van Darius Kincaid (Samuel L. Jackson), nota bene de moordenaar van zijn cliënt! En dat gaat natuurlijk allesbehalve soepel.

Het is de eerste keer dat Samuel L. Jackson en Ryan Reynolds samen in een actiefilm spelen. Dat is er niet aan af te zien. Gedurende de gehele film kibbelen ze als een getrouwd stel, maar dan met de nodige onderbroekenlol.

2. Dunkirk

Het was een hele happening voor de Urkenaren toen Christopher Nolan met zijn cast en crew Dunkirk kwam filmen op het eiland. De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van de evacuatie uit Duinkerk.

De evacuatie kreeg de naam Operation Dynamo en vond plaats tussen 26 mei en 4 juni, 1940. Christopher Nolan zette het waargebeurde verhaal om in een indrukwekkende film. Wellicht even wennen voor de filmfanaten die houden van een goed verhaal: er zitten weinig diepgaande karakters in en ook geen grote dialogen. De locatie van de film was niet het enige Nederlandse tintje. Nolan koos Hoyte van Hoytema als cinematograaf.

Dunkirk zie je vanaf 18 december bij Ziggo On Demand

3. Logan Lucky 

Een echte redneck-film met Channing Tatum, Adam Driver en Daniel Craig in de hoofdrol. De film vertelt het verhaal van twee broers (Tatum en Driver) die een kluis willen kraken tijdens een NASCAR-race. Ze hebben geld nodig, maar zonder enige ervaring in het kraken van kluizen is succes niet gegarandeerd.

De broers vragen om hulp aan Joe Bang (Daniel Craig), die in de gevangenis zit voor de nodige kraken. Als ze hem hebben geholpen te ontsnappen kan het echte werk beginnen. Channing Tatum heeft de dansfilms na Magic Mike een beetje achter zich gelaten, maar dat is niet erg. Als redneck of cowboy (The Hateful Eight) laat hij zien dat hij het niet slecht doet als acteur.

Logan Lucky zie je vanaf 28 december bij Ziggo On Demand.

4. Wakefield

Advocaat Howard Wakefield (Bryan Cranston) komt op een dag door meerdere tegenslagen veel te laat thuis. Hij besluit daarom te overnachten in de zolder van zijn garage, tegenover zijn huis. Daar observeert hij zijn vrouw en twee dochters, die in paniek beginnen te raken. Hij blijft toekijken en besluit op de zolder te blijven.

Hij keert niet meer terug naar huis, bergt zijn telefoon op, laat zijn baard staan en zoekt als zwerver eten in prullenbakken op straat. Wakefield gaat over het verlangen opnieuw te beginnen. De film werpt een kritische blik op de consumptiemaatschappij en laat je nadenken over de vraag: kun je ongezien verdwijnen?

Wakefield zie je vanaf 7 december bij Ziggo On Demand.

5. Bad Santa 2

We hebben er maar een kleine 13 jaar op hoeven wachten, maar vorig jaar konden we eindelijk weer onze favoriete grumpy kerstman zien in Bad Santa 2. Billy Bob Thorton speelt opnieuw de grove, alcoholverslaafde hulp-kerstman. In dit vervolg zijn twee mannen uit op het geld van de liefdadigheidsinstelling van Diane (Christina Hendricks). Dat gaat natuurlijk niet zoals gepland.

Leuk om te weten is dat, ondanks dat het geen awardwinnende film is, er meerdere Oscarwinnaars in meespelen. Naast Billy Bob Thorton zijn dat Kathy Bates en Octavia Spencer. De film heeft ook nog een Nederlands tintje. De cinematograaf is tweevoudig Gouden Kalf-winnaar Theo van de Sande.

6. Girls Night Out

Heb je genoten van The Hangover-films? Dan is dit ook wat voor jou. Girls Night Out is de vrouwelijke tegenhanger van The Hangover. Na tien jaar komen vijf studievriendinnen weer samen voor een wild vrijgezellenfeest in Miami.

Ze zijn on top of the world, winnen als eerste vrouwen ooit een potje bierpong van mannen en zetten het goed op een zuipen. Het feest eindigt abrupt wanneer ze per ongeluk een mannelijke stripper vermoorden. Ze raken in paniek en proberen op hilarische manieren hun sporen te wissen.

Girls Night Out zie je vanaf 6 december bij Ziggo On Demand.

7. This Is Your Death

Jezelf doden voor het vermaak van anderen. Daar draait de This Is Your Death om. Het publiek ziet graag hoe anderen zichzelf pijn doen en vernederen. Daar denkt Adam Rodgers (Josh Duhamel) goed op in te spelen door een tv-show te ontwikkelen waarin deelnemers hun eigen leven beëindigen voor geld.

De gastheer is alleen tevreden als zijn show het best bekeken programma op tv is. Niets houdt hem tegen, zelfs niet als hij zijn eigen menselijkheid moet opofferen.

This Is Your Death zie je vanaf 22 december bij Ziggo On Demand.

8. The Dark Tower

Elk boek dat Stephen King schrijft, lijkt in een film te veranderen. Dit is er ook weer eentje om aan de lijst toe te voegen. In The Dark Tower valt de wereld van Roland Deschain (Idris Elba) uit elkaar.

Ooit werd zijn wereld gekenmerkt door vergaande magie en technologie, maar beide lijken slechts relieken uit het verleden te zijn. Om zijn wereld te redden is hij op een queeste naar The Dark Tower: een verbindingspunt van alle werelden. Hij moet de toren vinden voordat The Man in Black (Matthew McConaughey) dat eerst doet en de toren vernietigd.

The Dark Tower zie je vanaf 22 december bij Ziggo On Demand.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw