De 5 beste horrorfilms voor tijdens Halloween

De 5 beste horrorfilms voor tijdens Halloween

Maak je klaar voor een avond vol gruwelijkheden

Het is Halloween, en ondanks dat we hier niet langs de deuren gaan om snoep te scoren gaat er niets boven een avondje griezelen op de bank. Pak de popcorn en eventueel een kotszakje er maar alvast bij!

1. The Conjuring

De film, geregisseerd door Saw schrijver James Wan, draait om een zaak van paranormaal onderzoekers Ed en Lorraine Warren, en is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Tenminste volgens de betrokkene dan. In deze zaak onderzoeken ze het nieuwe huis van de familie Perron, waar de gekste dingen gebeuren. 

Zowel de echte Lorraine Warren, als Andrea Perron, claimen dat de film waarheidsgetrouw is. De echte Warrens beweren meer dan tienduizend paranormale zaken te hebben behandeld. Sommige bioscopen in de Filipijnen huurden katholieke priesters in om kijkers vooraf te zegenen omdat sommige bezoekers een negatieve aanwezigheid voelden na het zien van de film. Brrr..

2. Cabin in the Woods

Deze film oogt misschien als een standaard horrorfilm over een groepje vrienden die het bos ingaan, maar de film is allesbehalve een cliché. Cabin in the Woods is mede geschreven door Joss Whedon, die vooral bekend is van zijn werk als regisseur en schrijver van The Avengers-films. En dat is natuurlijk niet de enige link met The Avengers want Thor-acteur Chris Hemsworth speelt één van de hoofdrollen.

De openingsscène oogt misschien een beetje vreemd, maar dat was juist het doel van de makers. Ze wilden dat mensen in de bioscoop het idee hadden dat ze bij de verkeerde film zaten. Whedon schreef het script slechts in drie dagen samen met regisseur Drew Goddard, die ook het script van onder meer Cloverfield schreef. Nadat ze beiden van een mislukt filmproject kwamen, sloten ze zichzelf samen op in een hotelkamer en schreven daar Cabin in The Woods. 

3. Train to Busan

Je zal maar in een trein zitten tussen alleen maar zombies... The Walking Dead is er niks bij! Deze Koreaanse zombiefilm was een grote hit en ging in première op het prestigieuze Cannes. Niet alleen bezoekers waren onder de indruk: de film scoorde ook 96% procent aan positieve reviews op Rotten Tomatoes. De Britse regisseur Edgar Wright, bekend van Shaun of The Dead en Baby Driver, noemde het zelfs zijn favoriete zombiefilm.

Heb je de smaak te pakken? Regisseur Yeon Sang-Ho maakte ook nog de animatiefilm Seoul Station, dit is een prequel op Train to Busan en ook zeker een aanrader. Zoals eerder gebeurde bij Aziatische horrorhits, zoals The Ring en The Grudge, komt er ook een Amerikaanse versie van Train to Busan.

4. Raw

Door de titel lijkt het misschien een lieve coming of age-film, maar niets is minder waar. De film gaat over de vegetarische Justine, die begint aan een opleiding tot dierenarts. Tijdens de ontgroening moet ze een stuk rauw vlees eten en dat ontwaakt iets donkers in haar.

De film deed het goed op festivals als Cannes, maar de film is zeker niet voor iedereen weggelegd. Tijdens een vertoning op een Zweeds festival liepen meerdere mensen de zaal uit om te kotsen en ook vielen er enkele bezoekers flauw. Niet geschikt dus voor bangeriken met een zwakke maag. Een bioscoop in Los Angeles gaf bezoekers vooraf zelfs een kotszakje. Je bent dus gewaarschuwd!

5. Alien: Covenant

De nieuwste film in de Alien-reeks. Veertig jaar na de eerste film, maar wederom met Ridley Scott als regisseur. Het is een prequel op de oorspronkelijke Alien-films, maar een sequel op Prometheus. Michael Fassbender speelt daarom net als in Prometheus mee als de android David en daarnaast speelt hij ook de rol van de android Walter.

Om de twee karakters uit elkaar te houden, sprak Fassbender met een Amerikaans accent wanneer hij Walter speelde. Ook leuk om te weten: verschillende stukken muziek en sound effects zijn identiek aan de originele Alien-film.

Nu bij Ziggo On Demand

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw