Zes films en series voor als de leraren staken

Zes films en series voor als de leraren staken

Om toch nog een leerzame dag te hebben

De basisschoolleraren staken vandaag, maar een dag geen school hoeft geen dag zonder educatie te zijn! Van deze zes films en series leren de kinderen iets én ze zijn ook nog erg vermakelijk.

Ocean World

Deze documentaire is een eerbetoon aan de oceanen en volgt de reis van een zeeschildpad op de voet. De tocht voert ons langs Californische zeewierjungles, het Grote Barrièrerif in Australië en Roca Partida, een eiland voor de kust van Mexico waar duizenden haaien huizen. De zeeschildpad neemt je mee op avontuur en brengt je langs allerlei bijzondere taferelen, zoals een potje algenvoetbal. Zelfs lichamelijke beweging komt aan bod!

Ocean World

Frozen Planet

Nog een natuurdocumentaire, maar eentje om te bingewatchen. In Frozen Planet reist David Attenborough naar alle uithoeken van de wereld en neemt je mee in een reis over de poolgebieden. Alle beelden van de documentaire zijn gemaakt door in totaal 44 cinematografen. De reist begint op de Noordpool, waar de zon na zes maanden duisternis voor het eerst weer begint te schijnen, en trekt zo langzaam naar het zuiden. Dat is nog eens een mooie les aardrijkskunde.

Mees Kees

Van Nederlands’ favoriete leraar wil ieder kind wel les krijgen. Mees Kees is een nieuwe invaller op school, die precies op tijd komt voor Tobias. Hij wordt vaak om niets door de juf uit de klas gestuurd. Mees Kees ontfermt zich over Tobias, hij deelt zijn boterhammen met hem, neemt hem mee uit flipperen en laat hem gezellig nablijven. Niet iedereen op school is het eens met de aanpak van Mees Kees. Mochten de kinderen geen genoeg van Mees Kees krijgen, dan kunnen ze ook nog Mees Kees op de Planken en Mees Kees op Kamp kijken. Zo is het toch net op ze op school zitten.

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Van gewone basisschool gaan we door naar de enige tovenaarsschool waar ieder kind van droomt: Zweinstein. Iedereen kent het wel, maar nog een keer voor de Harry Potter noobs: Harry Potter verliest zijn ouders (beiden tovenaars) door een aanval van Voldemort. Harry overleefde de aanval en heeft daardoor Voldemort als vijand. Hij groeit op bij zijn oom en tante (geen tovenaars) in de bezemkast en weet niet dat hij tovenaar is. Tot hij wordt opgehaald door de grote, harige reus Hagrid, die hem meeneemt naar Zweinsten.

Bevinden de kinderen zich liever de hele dag op Zweinstein? Je kunt nu alle delen hier bekijken (let op: ze zijn niet allemaal voor alle leeftijden).

Buurman & Buurman en Dora

Buurman & Buurman en Dora

Voor de allerkleinsten is er ook genoeg te leren. Heb je een echte klusser in huis? Dan kan die genoeg bijspijkeren met een dosis Buurman & Buurman. We kennen de twee klunzige buurmannen allemaal wel. Elke klus loopt volledig uit de hand en tóch lukt het ze elke keer om het tot een goed eind te brengen. Dat is nog eens toewijding en doorzettingsvermogen.

Voor de avonturiers en wereldreizigers is Dora natuurlijk een goede serie. Dora gaat op pad met haar vrienden en komt elke keer in een lastige situatie terecht, waar ze met hulp van de kijkende kinderen weer uit probeert te komen. En naast het avontuur leert ze de kleine wereldreizigers ook nog eens wat Engels.

Nu bij Ziggo Movies & Series

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw