Kapen, enteren en shanghaaien

Kapen, enteren en shanghaaien

Maak de piraat in je los voor Black Sails

Verraad, bedrog, bloederige gevechten en allesbepalende zeeslagen. Seizoen 4 van Black Sails vaart de lagune binnen.

Het is bij de fans vast als een kanonskogel ingeslagen: kapitein Flint wil voorgoed een einde maken aan de strijd met Engeland. Dat betekent dat dit het allerlaatste seizoen is.

Reden genoeg dus om goed voorbereid het nieuwe seizoen in te gaan. Leg je ooglapje vast klaar en schroef die haak maar aan je arm. Wij geven je vijf tips voor de ultieme piraten-bingewatch-sessie. Arrrr matey.

Zeebenen?

Een echte zeevaarder heeft zeebenen. Als jij na twee biertjes in de kroeg al staat te wankelen laat je dat je vrienden niet merken. Dus hier ook niet. Plunder alle kussens, zitzakken en stoelen uit je huis en maak de chillste zitplek ooit. Het avontuur duurt ruim 22 uur dus geen tijd voor houten benen. Comfort is key, als je het goed doet hoef je je kajuit niet te verlaten.

Aanvallen maar

Kapitein Flint weet er alles van: het piratenbestaan is zware kost. Het is niet weggelegd voor watjes en je moet goed voor jezelf zorgen als je op zee leeft. Haal dus voldoende koolhydraten in huis zoals vijf zakken chips, fingerfood (spareribs en kipkluiven zijn onmisbaar), veel water en een glaasje rum. Vergeet vooral ook niet om de koolhydraten af te wisselen met de nodige vitamines in de vorm van fruit en groenten. Scheurbuik ligt op de loer!

Netwerken als een piraat

Krijg je je vrienden niet aan boord voor het bingewatchavontuur, maar heb je geen zin om alleen te kijken? Geen probleem, je kunt je vrienden natuurlijk altijd shanghaaien: aan wal dronken voeren om als bemanning aan boord te brengen van het schip. Niet chique, wel effectief. Een beetje zeevaarder is daar niet vies van (tip: maak een Bumbo, een cocktail van rum, water, suiker en nootmuskaat, om de rum wat te verbloemen).

Duizend bommen en granaten

Het is gevaarlijk op zee. Verlies tien minuten je schip uit het oog tijdens wat schatzoeken en voor je het weet is je zeeroversboot weg. Kapitein Flint waarschuwt niet voor niets: er zijn kapers op de kust. Bevindt de afstandsbediening zich bij de vijand in de andere hoek van de bank? Enteren die hap! Ga vol de strijd aan om te heersen over de afstandsbediening. En als je toch bij de vijand bent: de zak snoep ligt als schat onder het kussen. Geen ruimte voor 'parlay'. Eenmaal veroverd ben jij kapitein van de winegums. 

Kijk als een piraat

Piraten zijn natuurlijk de ultieme rebellen, ze doen en laten wat ze willen, wanneer ze willen. Dus wees een kijkpiraat en check Black Sails gewoon als het jou uitkomt. Gooi een beamer aan in de trein, neem je led-tv mee naar je schoonmoeder, sleep je laptop mee het bos in of smokkel een waterdichte smartphone de sauna in. Hoe, dat laten we aan jouw creativiteit over. Maak de piraat in jezelf los en kijk hoe jij wilt.

Niets staat jouw bingewatchavontuur meer in de weg. Dus alle hens aan dek en maak je klaar voor de tocht naar Black Sails seizoen 4. Vanaf 31 januari bij Ziggo Movies & Series.

Doorleestip: Black Sails - seizoensgids