De 5 beste winterfilms om de kerstvakantie door te komen

De 5 beste winterfilms om de kerstvakantie door te komen

Voor bij je warme Chocomel met slagroom

De dagen worden korter, donkerder en kouder. Het moment om met een warme Chocomel onder een kleedje op de bank te kruipen en een goede film te kijken. Kies bijvoorbeeld een van deze winterfilms voor een instant warm gevoel.

5. Get Santa

Een jongen en zijn vader vinden de Kerstman in hun garage, knock-out na een crash met zijn slee. Als de kerstman ook nog eens opgepakt wordt door de politie, lijkt het hele kerstfeest niet door te gaan. Vader en zoon bundelen hun krachten en schieten de Kerstman te hulp.

De hoofdrol wordt gespeeld door Jim Broadbent, die je kunt kennen van Game of Thrones, Harry Potter en Moulin Rouge! De rol is hem niet alleen op het lijf geschreven, maar ook op zijn stem. Broadbent sprak namelijk al de stem in van kerstman in de film Arthur Christmas.

4. Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs

Sid vraagt zich af of hij door zijn vrienden niet wat te soft wordt gevonden voor een sabeltandtijger. Op een missie om Sid te redden komen Sid, Manny en Ellie in een mysterieuze ondergrondse wereld terecht waar ze midden tussen de dinosaurussen belanden. En daar ontmoeten ze de brute dinosaurusjager Buck. Komen ze ooit nog thuis?

Van alle vijf de Ice Age delen was dit de meest succesvolle. De film bracht 887 miljoen dollar op. Van alle animatie franchises heeft alleen Sherk meer opgehaald, dat scheelde ‘slechts’ 50 miljoen dollar.

3. Happy Feet

Als je als pinguïn geboren wordt moet je kunnen zingen om een levenspartner te zoeken. Maar Mumble kan totaal niet zingen. Hij heeft wel een ander talent: tapdansen. Maar kan hij al tapdansend het hart van Gloria veroveren?

Een van de nummers in de film is Kiss van Prince. In de eerste instantie wilde hij niet dat het nummer gebruikt zou worden, maar na het zien van de beelden was hij verkocht. Sterker nog: hij schreef nog een nummer voor de film. Dat werd Song of the Heart en daar won hij een Golden Globe mee.

2. Bad Santa 2

Willie Soke en zijn maatje Marcus hebben het dit keer voorzien op de kluis van een liefdadigheidsinstelling. Ze bedenken een ingenieus plan; ze zetten zich eerst in voor de stichting als kerstman en elf, om er uiteindelijk met het geld vandoor te gaan. Hun plannen worden echter gedwarsboomd door Willie's moeder.

De film had alle potentie om prijzen te winnen, want er spelen maar liefst drie Oscarwinnaars in. Toch krijgt de film niet de allerbeste recensies. Deze grove, alcoholverslaafde kerstfilm is vooral geschikt om met je vrienden te kijken.

1. Frozen

Anna en Elsa zijn de prinsessen van Arendelle. Wanneer de toverkrachten van Elsa aan het licht komen, vlucht ze diep de besneeuwde bergen in. Anna gaat samen met Kristoff, zijn rendier Sven en de hilarische sneeuwpop Olaf op avontuur om haar zus en het koninkrijk te redden.

Een van de meest succesvolle Disneyfilms aller tijden. De film bracht ruim 1 miljard dollar op en daar komt elke dag nog meer bij door verkoop van merchandise. Inmiddels is er een musical van Frozen, twee korte films en staat Frozen 2 op de planning voor 2019.

Nu bij Ziggo On Demand

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw