De 5 beste scifi-films

De 5 beste scifi-films

Die je gewoon op planeet aarde kunt zien

Sciencefiction is een bijzonder genre. De een houdt ervan, de ander vindt het verschrikkelijk. Sommige films zijn buitenaards goed. Dat geldt zeker voor deze vijf sciencefictionfilms!

5. Prometheus

Een team van ontdekkingsreizigers gaat op reis door het universum. Ze doen een ontdekking die leidt naar de oorsprong van het ontstaan van de mensheid. In de verste uithoeken van het universum voeren ze een angstaanjagend gevecht om de toekomst van de mensheid te redden.

Er is iets bijzonders aan de hand met de muziek die je in Prometheus hoort. Componist Marc Streitenfeld liet het orkest alles van achter naar voren inspelen, waarna het digitaal weer werd omgedraaid. Hierdoor klinkt de muziek ongewoon en geeft het je een onwennig gevoel.

4. Alien: Covenant

De bemanning van het kolonieschip Covenant is onderweg naar een verre planeet aan de andere kant van de Melkweg. Daar komen zij terecht op een plek die lijkt op een paradijs, maar wat eigenlijk een duistere gevaarlijke wereld is. De enige bewoner is de levensechte robot David, die je nog kent van Prometheus.

Als een van de weinigen speelde Michael Fassbender in zowel Prometheus als in Alien: Covenant. Hij speelt namelijk een robot en die wordt natuurlijk niet ouder. In dit deel speelt hij zelfs twee rollen.

3. Sunshine

Over vijftig jaar sterft de zon af en daarmee wordt leven op aarde onmogelijk. Onze laatste hoop rust op het ruimteschip Icarus II, dat de opdracht heeft gekregen een explosie in de zon te veroorzaken die hem nieuw leven in moet blazen. Maar de missie blijkt anders dan gedacht en de crew moet er alles aan doen om niet krankzinnig te worden.

Ondanks dat de film veel positieve reacties kreeg, hoeven we geen nieuwe sciencefictionfilm van regisseur Danny Boyle te verwachten. Het maken van de special effects duurde namelijk een jaar, wat Boyle veel te vermoeiend vond.

2. Rise of the Planet of the Apes

Wetenschapper Will Rodman levert baanbrekend werk in de strijd tegen alzheimer. Maar de proeven op mensapen hebben een vreemd neveneffect: de apen worden superslim. Wanneer een van de apen, Caesar, zwaar onrecht wordt aangedaan zint hij op wraak.

De rol van Caesar wordt met nieuwe motioncapturetechnieken gespeeld door Andy Serkis. Hij speelde eerder soortgelijke rollen als King Kong en Gollem. Een voordeel: hij kan tenminste nog zonder herkend te worden over straat.

1. Gravity

Twee astronauten komen in de problemen als tijdens een spacewalk hun shuttle verwoest wordt. Ze zitten alleen nog aan elkaar vast en zijn al het contact met aarde kwijt. De enige manier om terug te keren naar huis, is door nog verder door de angstaanjagende ruimte te dwalen.

Regisseur Alfonso Cuarón wilde deze film al jaren geleden maken. Maar hij wilde dat de film er zo realistisch mogelijk uitzag en wachtte dus totdat de techniek daarvoor was ontwikkeld. En het wachten is beloond, want Gravity is misschien wel de meest realistische sciencefictionfilm van de laatste jaren.

Nu bij Ziggo On Demand

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw