De 5 beste DC Comics films

De 5 beste DC Comics films

Waarin comic books tot leven komen

Heb je comics nog nooit geprobeerd omdat je ze oppervlakkig vindt? Ons advies als je comic book films wilt ontdekken: begin met deze vijf films. Wij durven te wedden dat je onder de indruk zult zijn.

5. Batman Begins

Nadat zijn ouders voor zijn ogen vermoord worden, reist Bruce Wayne de wereld rond, op zoek naar een manier om onrecht te bestrijden. Met de steun van zijn trouwe butler Alfred, inspecteur Jim Gordon en bondgenoot Lucius Fox, keert Wayne uiteindelijk terug naar Gotham City. Daar laat hij zijn alter ego Batman los op de wereld.

Christian Bale is absoluut in topvorm in zijn rol als Batman. Maar hij liep op de set wel rond met een ontzettend pesthumeur. Zijn pak zat zo strak, dat hij er oprecht chagrijnig van werd.  

4. Watchmen

Wanneer The Comedian wordt vermoord, wil Rorschach achterhalen wie er achter deze moord zit. Samen met vier andere superhelden moet hij het sinistere plan dwarsbomen dat het voorbestaan van de mensheid bedreigt. Hun missie is om over de mensheid te waken, maar wie waakt er over de Watchmen?

Het had niet veel gescheeld, of Watchmen had nooit het witte doek gezien. Het zou te complex, te gedetailleerd en te groots zijn. Maar regisseur Zack Snyder toonde lef en probeerde het toch. Met succes!

3. Man of Steel

Een jongen ontdekt dat hij over bovennatuurlijke krachten beschikt en dat hij niet op aarde is geboren. Als hij groter is, gaat hij op een ontdekkingsreis naar zijn afkomst. Zo wordt hij een held die de wereld moet redden van totale vernietiging.

Of je de avonturen van Lois & Clark in de 90’s gevolgd hebt of niet, Superman kent iedereen. Toch borduurt niet alles in Men of Steel voort op de klassieke elementen van Superman. Zo draagt hij geen bril meer, en is zijn rode onderbroek aan de waslijn blijven hangen.

2. Wonder Woman

Diana is in training om een onverslaanbare strijder te worden. Dan crasht er een Amerikaanse piloot op haar eiland en hij vertelt haar verhalen over een conflict in de wereld. Diana besluit haar thuis te verlaten, overtuigd dat zij dat conflict kan stoppen.

Er zit een heel klein Nederlands tintje aan Wonder Woman. Onze eigen Doutzen Kroes heeft namelijk een rol. Vier scènes en één regel tekst kreeg ze, maar ze liet een verpletterende indruk achter.

1. The Dark Knight

Batman is nog steeds bezig om de georganiseerde misdaad voor eens en voor altijd uit te roeien in Gotham. Als snel valt hij ten prooi aan een opkomend misdadig meesterbrein, dat The Joker genoemd wordt. The Joker dwingt Batman bijna de grens tussen held en wreker over te gaan.

Weet je nog, dat pak uit Batman Begins? Voor deze film kreeg Christian Bale een nieuw, soepeler pak aangemeten. Dankzij deze meer 'getekende' variant hoefde hij dus ook minder te trainen. Chill!

Nu bij Ziggo On Demand

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw