© 2015 Twentieth Century Fox Film Corporation. All rights reserved.
Bridge of Spies

Bridge of Spies

Waargebeurde thriller van Steven Spielberg over een advocaat (Tom Hanks) die, middenin de Koude Oorlog, door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren.

Advocaat James B. Donovan (Hanks) wordt in 1957 door de CIA ‘uitverkoren’ om Sovjetspion Rudolf Abel te verdedigen. In veel opzichten is dit niet een taak om jaloers op te zijn. Al sinds de Neurenbergprocessen na WOII, waarbij hij aanklager was, heeft hij niets strafrechtelijks meer gedaan. En in deze anticommunistische tijd maakt deze klus hem tot doelwit van iedereen die de spion wil zien hangen. Abel wordt uiteindelijk wel veroordeeld, maar Donovan overtuigt de rechter ervan hem een gevangenisstraf te geven, in plaats van te laten executeren. Slim, want zo kunnen ze hem later eventueel ruilen tegen een Amerikaanse gevangene.

Precies zo’n scenario wordt in 1960 werkelijkheid, wanneer de spionerende U-2 piloot Francis Gary Powers wordt neergeschoten boven Sovjetgrondgebied, en achter de tralies belandt. Donovan wordt opgetrommeld om te bemiddelen in de gevangenenruil tussen Abel en de Amerikaan. Hiervoor moet hij wel afreizen naar Oost-Berlijn en de kersverse Berlijnse Muur passeren…

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
© 2016 Disney Media Distribution | All Rights Reserved.
Tip 5

Tip 5: december

Vroeger, toen was geluk heel gewoon? Nou, nog steeds hoor! Installeer je op de bank met warme chocolademelk en Ziggo On Demand-films. Deze 5 tippen we voor deze maand.

© 2016 Disney
Tip 5

Tip 5: september

Zoveel films, zo weinig tijd. Daarom selecteren we ook in september vijf mooie films om je wat keuzestress te besparen. Nu te zien bij Ziggo On Demand!

Ziggo On Demand

Legend

Het levensverhaal van de tweelingbroertjes Kray. Een misdaadfilm over hun opkomst en ondergang.

Tip 5

Knielen op een bed violen

Een aangrijpend en ontroerend liefdesverhaal waar liefde en geloof zich van hun beste én slechtste kant laten zien.

Tip 5

Zootropolis

Een komische en traditionele Disneyfilm die ontroert, doet lachen en doet meeleven. Laat je meeslepen en verbazen door een geanimeerd avontuur in dierenstad Zootropolis.

Nieuws