Het vervolg van Vikings seizoen 4

Het vervolg van Vikings seizoen 4

Vanaf 2 januari bij Film1

Brul en plunder verder met het tweede deel van Vikings seizoen 4. Ragnar is terug in Kattegat, maar niet voor lang. Hij wil wraak nemen op koning Ecbert van Wessex. Maar is dat wel zo’n goed idee?

Tijdens Ragnars jarenlange afwezigheid is er veel veranderd in Kattegat. Zijn zoons zijn volwassen kerels geworden en niet iedereen is even blij om de verloren koning terug te zien. Zeker nadat hij verzweeg dat koning Ecbert de nederzetting in Wessex heeft vernietigd en hij iedereen heeft afgeslacht.

Zijn oudste telg Bjorn, de zoon van zijn eerste vrouw Lagertha, staat op het punt om uit te varen naar Rome met de nieuwe vloot die Floki voor hem gebouwd heeft. Hij is op het idee gekomen door een kaart van Europa die hij gevonden heeft bij de veldslag in Parijs. Vrijwel alle Vikingstrijders zijn bereid hem te volgen.

Wraak
Ragnar zal dus op zoek moeten naar mannen die met hem naar Wessex willen om wraak te nemen. Maar Ragnar is niet meer zo populair onder de inwoners van Kattegat. Zal het hem lukken om koning Ecbert een Noors lesje te leren? Of wacht hem het Walhalla?

Ondertussen is Ragnars broer Rollo nog steeds in Frankia. Heeft hij Ragnar echt verraden of smacht hij nog altijd naar een leven als Viking?