Zwarte Tulp

Zwarte Tulp

Familie-intrige in de bollenstreek

Leugens, intrige en diepgewortelde rivaliteit in de bollenstreek: het tweede seizoen van Zwarte Tulp is spannender dan ooit. De volledige Nederlandse serie kijk je nu bij Videoland!

Voor tulpenkwekers is het de heilige graal: de zwarte tulp. Nooit is er iemand in geslaagd om de perfecte zwarte bloemen te kweken. In de Nederlandse serie Zwarte Tulp lijkt de familie Vonk het toch te zijn gelukt. En als de bollenfamilie Kester daar achter komt, wordt de jarenlange rivaliteit tussen de families alleen maar groter.

Bovennatuurlijk randje

Achter de afgunst tussen de twee families schuilt een veel diepere oorzaak. Vijftien jaar eerder kwamen de broer en schoonzus van Henk Kester (Marcel Musters) om bij een vreselijk ongeluk. De schuldige? Dat is volgens Henk niemand anders dan de pater familias van de familie Vonk: Luuk (Huub Stapel). Maar als Luuk overlijdt, blijven beide families achter met vragen. Zullen de twee tulpenclans de strijdbijl ooit begraven?

Zwarte Tulp is de eerste Nederlandse serie die volledig wordt uitgezonden via de video on demand-dienst Videoland. Beide seizoenen kun je dus lekker bingewatchen. Maar goed ook, want dit bloedstollende drama met een bovennatuurlijk randje wil je het liefst in één ruk uitkijken.

Sterrencast

Met acteurs als Anna Drijver, Benja Bruijning en Gijs Naber had Zwarte Tulp al een sterrencast van eigen bodem te pakken. In het tweede seizoen kwamen daar ook nog eens vaste rollen voor Nasrdin Dchar, Hadewych Minis en Derek de Lint bij.

Of de serie van de makers van Penoza nog een vervolg krijgt, is nog niet officieel bekendgemaakt. Wel verklapte actrice Linda van Dyck, die de rol van Marieke Vonk vertolkt, dat het haar helemaal niet zou verbazen als er een derde seizoen komt.