Creed

Creed

Bam! Rocky Balboa is terug. En beter dan je misschien zou verwachten. Sylvester Stallone schittert als ex-bokskampioen, die de zoon van zijn overleden vriend Apollo klaarstoomt voor een bokscarrière.

Adonis Johnson verloor op jonge leeftijd zijn moeder, kwam constant in de problemen en belandde in pleeggezinnen en jeugddetentie. Op een dag zoekt een vrouw hem op, die hem vertelt dat haar overleden echtgenoot zijn vader is. En die vader was niemand minder dan de beroemde bokskampioen Apollo Creed, die overleed in de ring tijdens het gevecht met de Rus Ivan Drago (zie Rocky IV uit 1985).

Adonis, die pas werd geboren na Apollo’s dood, heeft nu eindelijk een levensdoel: in zijn vaders voetsporen treden. Hij zoekt een leermeester, en vindt die in Rocky Balboa (Stallone), een voormalige vriend van zijn pa en ex-wereldkampioen zwaargewicht. Hij verhuist naar Philadelphia en vraagt Rocky om hem te trainen. Die probeert het eerst uit zijn hoofd te praten, maar Adonis is vastberaden. Rocky ziet toch wel wat in hem en gaat overstag. Als de afkomst van Adonis naar buiten komt, wordt hij uitgedaagd door grote (en gevaarlijke) boksers. En zelfs door de huidige wereldkampioen. Het enige wat hij nog moet doen, is zijn achternaam veranderen, van Johnson in Creed. En, oh ja, echt leren boksen!

Creed kan je beschouwen als 'de zevende Rocky', 40 jaar na het origineel uit 1976. Sylvester Stallone is helemaal in zijn element, en won met zijn rol een verdiende Golden Globe. Adonis wordt gespeeld door de inmiddels volwassen Michael B. Jordan, die sommigen zullen herkennen als Wallace uit de veelgeprezen HBO-serie The Wire.

Agenda

Volg de Olympische Winterspelen live bij Eurosport

Vrijdag 9 februari

Zeventien dagen, vijftien sporten en 33 Nederlandse topsporters. Volg van 9 tot 25 februari elke sec

Kendrick Lamar

Vrijdag 23 februari - 20.00 uur

Op 23 februari komt Kendrick Lamar naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 6 oktober om 10 uur.

Zsa Zsa Su!

Zaterdag 24 februari - 22.00 uur

Zsa Zsa Su! keert op zaterdag 24 februari terug naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 17 septemb

The Killers

Woensdag 28 februari

Op 28 februari 2018 komt The Killers naar de Ziggo Dome! De kaartverkoop start 22 september om 10:00

Don't Let Daddy Know

Vrijdag 2 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Don't Let Daddy Know

Zaterdag 3 maart

Op 2 en 3 maart komt DLDK terug naar de Ziggo Dome! Kaartverkoop start 25 oktober.

Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
© 2016 Disney Media Distribution | All Rights Reserved.
Tip 5

Tip 5: december

Vroeger, toen was geluk heel gewoon? Nou, nog steeds hoor! Installeer je op de bank met warme chocolademelk en Ziggo On Demand-films. Deze 5 tippen we voor deze maand.

© 2016 Disney
Tip 5

Tip 5: september

Zoveel films, zo weinig tijd. Daarom selecteren we ook in september vijf mooie films om je wat keuzestress te besparen. Nu te zien bij Ziggo On Demand!

Ziggo On Demand

Legend

Het levensverhaal van de tweelingbroertjes Kray. Een misdaadfilm over hun opkomst en ondergang.

Tip 5

Knielen op een bed violen

Een aangrijpend en ontroerend liefdesverhaal waar liefde en geloof zich van hun beste én slechtste kant laten zien.

Tip 5

Zootropolis

Een komische en traditionele Disneyfilm die ontroert, doet lachen en doet meeleven. Laat je meeslepen en verbazen door een geanimeerd avontuur in dierenstad Zootropolis.

Nieuws