Sherlock was terug

Sherlock was terug

Het nieuwe jaar begon erg goed, want op 1 januari zag je bij BBC First de eerste aflevering van seizoen vier van Sherlock Holmes. Net als de eerdere drie seizoenen bestaat ook het vierde seizoen uit drie afleveringen die elk ongeveer anderhalf uur duren. Inderdaad: dat betekent in totaal maar liefst 4,5 uur kijkplezier! En spanning, natuurlijk.

Want oplossingen voor misdaden komen niet zo maar even aanwaaien. Nee, nee daar moet - soms letterlijk - voor gevochten worden. Zoals met James Moriarty, de aartsvijand van Holmes. Kortom: het is 'elementary' om er goed voor te gaan zitten, want er moeten belangrijke zaken opgelost worden!

Elke aflevering is een film op zich

De makers van de serie hebben Arthur Conan Doyles' verhalen over Holmes in een hedendaags jasje gestoken. Niet alle verhalen zijn letterlijk overgenomen, maar verhalen van Doyle hebben wel de leidraad gevormd tot het maken van deze geweldige serie. Elke aflevering duurt ongeveer anderhalf uur, waardoor de makers genoeg tijd hadden om elke aflevering genoeg spanning, drama en humor mee te geven. 

In het nieuwe seizoen zijn de afleveringen gebaseerd op de verhalen "The Adventure of the Six Napoleons", "The Adventure of the Dying Detective" en "The Final Problem". De namen van de episodes worden, dus net als het verhaal, hier en daar iets aangepast: "The Six Thatchers", "The Lying Detective" en "The Final Problem". 

Geestelijke vaders

Het idee om de oude verhalen te verfilmen tot deze moderne serie kwam van scriptschrijvers Mark Gatiss en Steven Moffat. Ze werkten allebei aan de doorstart van de succesvolle serie Doctor Who en hadden het tijdens de treinreis naar huis telkens over het 'Sherlock-idee'. Als makers van televisieprogramma's zijn ze erg blij dat ze zo'n mooie serie kunnen maken, zeker omdat ze bang waren dat het idee net voor hun neus weggekaapt zou worden. 

image Al bijna de seizoensfinale

Al bijna de seizoensfinale

De eerste twee afleveringen van het nieuwste seizoen van Sherlock hebben de fans met open mond zitten kijken. Plottwist na plottwist werd met verbazing en soms ontzetting ontvangen. Op twitter leefde iedereen mee. En nu staat de laatste aflevering van het seizoen alweer voor de deur. Wat gaat er nu weer gebeuren?

Lees ons blog