Nat Geo Wild: hoe goed ken jij je kat?

Maak kans op een tijgerworkshop!

Kijk die luie kat van je nou in de vensterbank liggen. Lief beest hoor. Maar zou je niet eens een échte kat willen zien? Van dichtbij? Doe dan mee aan de prijsvraag en win een tijgerworkshop!

Kattenoverkill

Nat Geo Wild is in februari zender van de maand bij Ziggo. Dat betekent dat je een maand lang gratis de mooiste beelden ziet van wat de aarde ons aan natuur en dieren te bieden heeft. En laat het die maand nou ook nog eens Big Cat Month zijn!

Als kattenliefhebber zit je bij NatGeo Wild dus prrrrrrrima. Kijk bijvoorbeeld de indrukwekkende specials die die maand in première gaan, zoals 'Joubert Special: The Soul of the Cat', 'Storm Cats', 'Ultimate Rivals: Cat vs. Dog' en 'Return of the Lion'. 

Verder zijn er nog heel veel andere mooie programma's en documentaires over deze majestueuze dieren, verre familie van jouw eigen grumpy cat. Kun je het je voorstellen als je die viervoeter van je zo bekijkt?

Tijgerworkshops zijn geen kattenpies

Als je alle vragen van de prijsvraag goed beantwoordt maak je kans op een van de drie workshops voor twee personen van Stichting Leeuw (ter waarde van € 150 per workshop). Je komt dan twee uur lang van alles te weten over tijgers en andere katachtige roofdieren in het wild en in gevangenschap. Én je krijgt de ultieme mogelijkheid om ze eens van heel dichtbij te bekijken:

  • Volg de verzorgers op de voet om oog in oog te komen staan met verschillende grote katten.
  • Neem een kijkje in de verblijven, de operatiekamer en de trainingsbaan.
  • Kijk mee hoe de dieren in een transportkooi de trainingsbaan op gaan.
  • Bekijk hoe een dier op een stuk vlees jaagt met de jaagsimulator.
  • En het hoogtepunt van de workshop is natuurlijk het voeren van een tijger. Gelukkig sta je dan wel veilig achter gaas. Je voert alleen de dieren die niet meer in het wild terugkeren.
  • Je mag meedoen als je 16 jaar of ouder bent.
  • Let op: voor mindervaliden (geestelijk en/of lichamelijk) is de tijgerworkshop helaas niet mogelijk.

De Stichting Leeuw zet zich in voor katachtige roofdieren in nood en bereidt ze voor op een terugkeer in de natuur.

Deze actie loopt tot en met 28 februari 2017