cover Hannibal
still Ziggo On Demand Hannibal

Hannibal (Seizoen 1)

Inbegrepen bij: Movies & Series
41 minuten | Engels
4 g a
HD

Jonge meisjes verdwijnen met enige regelmaat rondom de studentencampus in Minnesota. De FBI schakelt Will Graham in, een briljante FBI-profiler. Hij kan zich verplaatsen in de dader en concentreert zich als geen ander op de details. Will neemt de zaak aan en reist samen met zijn baas Jack Crawford naar Minnesota om de zaak te onderzoeken. Will heeft een theorie: de moordenaar is eigenlijk maar geïnteresseerd in één meisje. De rest was om te oefenen. Terwijl Will zich vastbijt in de zaak, maakt Crawford zich zorgen om Wills geestelijke gezondheid. Hij roept de hulp in van Dr. Hannibal Lecter, enerzijds om te helpen bij het onderzoek, anderzijds om te kijken of Will niet te diep wegzakt in deze bizarre en zieke moordzaak.

Will is nogal aangeslagen door wat er in het huis van seriemoordenaar Garret Hobbs is voorgevallen. Crawford heeft een vermoeden dat Hobbs niet alleen werkte. Will schrikt wanneer Crawford hem vertelt wie hij ervan verdenkt Hobbs te hebben geholpen bij zijn moorddadige praktijken: de tienerdochter van Hobbs, Abigail. Will gelooft er niets van en bespreekt de mogelijkheid met Hannibal Lecter. Intussen krijgt Will te maken met een nieuwe, bizarre zaak: iemand heeft negen mensen levend begraven in het bos.

Abigail, de dochter van seriemoordenaar Garret Hobbs, is uit haar coma gekomen. Jack Crawford wil haar meteen ondervragen om erachter te komen of zij iets met de moorddadige praktijken van haar vader te maken had. Will en Hannibal voelen Abigail aan de tand. Wanneer het meisje uit het ziekenhuis wordt ontslagen, blijkt de hele gemeenschap zich tegen haar te hebben gekeerd. De broer van een van de slachtoffers van haar vader zint op wraak. Een bloedbad lijkt onvermijdelijk.

Twee gezinnen worden uitgemoord. Het enige verband tussen de twee zaken is dat uit beide gezinnen ooit een kind werd vermist. Graham concludeert dat de kinderen zijn ontvoerd en gehersenspoeld en dat ze door hun nieuwe 'ouders' zijn aangezet tot het vermoorden van hun oude familie. Graham vermoedt dat het niet bij twee gezinnen blijft. Samen met zijn collega's zet hij alles op alles om de aanstichter van de moorden te stoppen. Intussen probeert Hannibal in het ziekenhuis de zorg voor Abigail op zich te nemen. Maar met welke bedoelingen?

In een motelkamer wordt een gruwelijk tafereel aangetroffen: een man en een vrouw zijn vermoord en hun lichamen zo gepositioneerd op het bed alsof ze bidden. Het vel is van hun rug gestroopt en gespreid alsof het vleugels zijn. Een luguber en bizar schouwspel. Will en Jack staan voor een raadsel. Hoewel Will geestelijk begint te lijden onder zijn werk, duikt hij weer zo diep mogelijk in deze zaak, waarbij hij de drijfveren van de moordenaar probeert te begrijpen. Hannibal biedt zijn hulp aan, maar misbruikt de situatie om Will tegen Jack Crawford op te zetten.

In een psychiatrische instelling is een patiënt uitgebroken. Hij heeft een verpleegster vermoord, op een manier die sterk doet denken aan de Chesapeake Ripper, een seriemoordenaar die twee jaar geleden zijn laatste slachtoffers maakte. Zou dit dan toch de beruchte seriemoordenaar zijn? Will denkt van niet. Crawford denkt terug aan Miriam Lass, de FBI-agente die spoorloos verdween tijdens de klopjacht op de Chesapeake Ripper. Terwijl Will zich vastbijt in de zaak, wordt Crawford letterlijk geconfronteerd met een geest uit het verleden. 's Nachts gaat zijn telefoon: het is Miriam Lass die om hulp smeekt!

Is de Chesapeake Ripper terug? Het lijkt er wel op. Er is een nieuw slachtoffer gevonden in de badkuip van een motelkamer. Will en Jack onderzoeken de bloederige plaats delict. Will verplaatst zich in de moordenaar en concludeert dat dit het werk is van een imitator. En niet eens zo'n goede! De overeenkomst tussen de moorden van de Chesapeake Ripper is dat de organen met chirurgische precisie uit de lichamen werden gesneden. Dit lijkt meer het werk van een slager! Zijn er soms twee Rippers daarbuiten? En zouden ze elkaar kennen?

Een man wordt dood aangetroffen in een concerthal. Een deel van een cello is in zijn keel gepropt. Will en Jack onderzoeken de zaak. Will probeert zich te verplaatsen in de gedachten van de moordenaar en vermoedt dat de killer zijn slachtoffer wilde 'bespelen' als een muziekinstrument. Via een van zijn patiënten komt Hannibal Lecter als eerste achter de identiteit van de killer. Maar in plaats van Will op de hoogte te brengen, begint Lecter een duivels spelletje te spelen met de moordenaar.

Op het strand van Virginia wordt een lugubere vondst gedaan: een totempaal van menselijke lichamen. Sommige zijn lang geleden vermoord, één pas zeer recentelijk. Will probeert zich te verplaatsen in de moordenaar, maar zijn betrokkenheid bij alle zaken begint hem op te breken. Zowel Hannibal als Jack Crawford maakt zich grote zorgen om Will. Hannibal heeft echter ook zijn eigen probleem: het lijk van Nicholas Boyle is gevonden en Jack Crawford vermoedt dat Abigail Hobbs hem heeft vermoord. Niemand weet echter dat Hannibal haar heeft geholpen het lijk te verbergen.

Het is een regenachtige nacht in Greenwood, Delaware. Beth LeBeau is klaar voor bed wanneer ze een lekkage ontdekt in haar plafond. Op zolder ontdekt ze een gat in het dak, dat ze snel toedekt met plastic. Maar ze heeft niet in de gaten dat iemand door dat gat naar binnen is gekropen. Zo begint een nieuwe lugubere zaak voor Will Graham. Maar zijn vermogen om de zaak op te lossen, wordt belemmerd door toenemende hallucinaties. Wat is er met Will aan de hand? Hannibal Lecter weet het antwoord maar laat Will in het duister tasten. Lecter smeedt een duivels plan.

Abel Gideon, de psychiatrische patiënt die beweert de Chesapeake Ripper te zijn, weet te ontsnappen tijdens een transport. De FBI start een klopjacht. Gideon heeft het voorzien op Freddie Lounds, Alana Bloom en Dr. Chilton die hij allemaal op de een of andere manier verantwoordelijk houdt voor zijn tegenspoed. Hannibal Lecter heeft zelf een appeltje te schillen met Gideon, omdat hij de enige echte Chesapeake Ripper is en Lecter er niet van gediend is dat iemand anders met de eer gaat strijken! Will Graham weet dat Gideon niet de echte Ripper is, maar hij heeft ook geen idee dat de echte Ripper zo dicht bij is.

Will Graham brengt een bezoek aan Georgia Madchen, de geestelijk gestoorde moordenares. Zij zit vast in een psychiatrische instelling. Tot Wills verbijstering breekt er ineens brand uit in Georgia's cel. Het meisje verbrandt levend. De FBI vindt aanwijzingen van brandstichting en Will probeert erachter te komen wie een motief zou hebben om haar te vermoorden. Dan valt alles ineens op zijn plaats: Will beseft dat de copycat-killer, die de moorden van Garret Hobbs imiteerde, en de moordenaar van Georgia één en dezelfde persoon zijn. Jack Crawford twijfelt intussen aan Wills geestelijke gesteldheid en dat brengt Hannibal in een positie om zijn hand op meesterlijke wijze uit te spelen.

Will Graham begint langzaam zijn verstand te verliezen. Hij kan realiteit en hallucinatie niet meer uit elkaar houden. Gezien de verdwijning van Abigail en het feit dat Will de laatste was die met haar gezien is, kan Jack Crawford niet anders dan zijn voormalige partner arresteren op verdenking van moord op Abigail. Zelfs nu Will gearresteerd is, blijft Hannibal Lecter hem manipuleren. Lecter weet Jack er zelfs van te overtuigen dat Will tijdens zijn psychotische episodes de copycat-moorden heeft gepleegd. Maar ook al is Will gek aan het worden, ergens binnenin zit nog steeds die briljante geest. Kan hij zijn onschuld bewijzen?

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Hannibal

Hannibal

Genre
Regisseur
Jaar
2013
Taal
Engels
Studio
DFW
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 maart 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie