cover Silicon Valley
still Ziggo On Demand Silicon Valley

Silicon Valley (Seizoen 1)

Inbegrepen bij: Movies & Series XL
28 minuten | Engels
1 t
HD

Na het bijwonen van een luxueus lanceringsfeestje slaan Richard en zijn programmeurvriendjes Big Head, Dinesh en Gilfoyle aan het dromen van de grote doorbraak. Maar voorlopig zitten ze vast in het Hacker Hostel, een kweekwijver voor beginnend talent van de zelfvoldane dotcommiljardair Erlich. Ze betalen geen huur, maar hij wil wel tien procent van wat hun projecten opbrengen. Wanneer Richard met Pied Piper, een revolutionair compressiealgoritme voor zijn site, op de proppen komt, wordt hij het hof gemaakt door zijn egocentrische baas Gavin Belson, die zijn bedrijfe, Hooli, voor 10 miljoen dollar wil kopen. Maar het tegenbod van de bekende investeerder Peter Gregory zet Richard aan het denken.

Na een zwaar feestje in het Hacker Hostel, vernemen Richard en Erlich dat Peter Gregory pas centen op tafel wil leggen als ze met een fatsoenlijk businessplan op de proppen komen. Eentje met een beperkt personeelsbestand. Radeloos huurt Richard een ex-werknemer van Belson in, Jared, en samen proberen ze te besnoeien. Hoewel Gilfoyle en Dinesh bewijzen dat ze onmisbaar zijn, lijkt de plek van Big Head in het bedrijf helemaal geen certitude.

Terwijl Gavin Belson van wal steekt met de hype rond "Nucleus", een concurrerend compressieplatform, ontdekt Richard dat zijn naam, "Pied Piper", al gepatenteerd wordt door een bedrijf dat sproeiers maakt. Nu moet hij noodgedwongen onderhandelen. Erlich onderneemt een visioenstocht die hem aan een nieuwe bedrijfsnaam moet helpen. Peter Gregory blijkt intussen ongrijpbaar als een van zijn bedrijven hem om geld vraagt.

Tijdens Peters togafeestje belooft een beschonken Richard dat hij Erlich in de raad van Bestuur zal opnemen, een beslissing die hij zich daags nadien al beklaagt. Big Head, uitgerangeerd bij Hooli, ontdekt dat hij niet de enige is die een loopbaan heeft opgebouwd met niets doen. Richard heeft moeite om zijn visie voor de Pied Piper-presentatie in woorden te gieten zonder Erlich. Later ontdekt hij een interessante connectie tussen Peter en Gavin Belson.

Erlich overhaalt een graffiti-artiest ertoe om het logo van Pied Piper te bedenken, maar de resultaten zorgen voor controverse. Jared probeert het bedrijf efficienter te maken. Wanneer Gavin Belson en Peter Gregory elkaar onverwachts tegen het lijf lopen, verneemt Richard dat hij slechts 8 weken heeft om een live demo voor TechCrunch Disrupt in elkaar te boksen.

Richard voelt zich bedreigd wanneer het team tijdelijk "The Carver", een hacker met een bedenkelijke reputatie, inschakelt om te helpen met de cloud van Pied Piper. Jared laat met zich rondrijden wanneer hij de handtekening van Peter Gregory probeert te bemachtigen. Wanneer Tara, de vriendin van Gilfoyle, langskomt, hengelen Erlich en Dinesh allebei naar aandacht. Later komt Dinesh voor een seksueel dilemma te staan.

Hoewel Richard tijdens TechCrunch Disrupt onder zware druk staat om zijn demo af te werken, laat hij zich afleiden door een meisje met wie hij ooit iets had, dat nu geruchten over hem verspreidt. Jared maakt zich zorgen dat Monica zijn zitje in het bedrijf zou overnemen. Dinesh wordt smoorverliefd op een meisje van een aangrenzende stand. Erlichs weinig fraaie verleden met een van de juryleden bedreigt de kansen van Pied Piper.

Seizoensfinale. De jongens van Pied Piper maken zich klaar voor hun deelname aan TechCrunch Disrupt, maar ze beginnen zich zorgen te maken wanneer ze de indrukwekkende presentatie van Gavin Belson te zien krijgen. Terwijl Jared verwoed probeert het bedrijf een bocht te laten maken, krijgt Richard plots inspiratie voor grote veranderingen.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Silicon Valley

Silicon Valley

Genre
Jaar
2014
Taal
Engels
Studio
HBO
TV Pakket
Movies & Series XL
Te zien t/m
31 december 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series XL. Dat zijn honderden films, meer dan 50 extra zenders en exclusieve toegang tot HBO-series.

Je kunt dat pakket los bestellen voor € 11,95 per maand. Movies & Series XL is ook inbegrepen bij Alles-in-1 Max.

Bestel Movies & Series XL

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie