cover The Tudors
still Ziggo On Demand The Tudors

The Tudors (Seizoen 4)

Inbegrepen bij: Movies & Series
50 minuten | Engels
4 g t
HD

Na de nietigverklaring van koning Henry VIII's huwelijk met Anna van Cleve, kijkt bijna elke man aan het hof jaloers naar zijn relatie met Katherine Howard, de tiener die hij tot nieuwe vrouw heeft genomen.

Terwijl Henry Anna van Cleef weer aan het hof nodigt en zowel Surrey als Thomas een verhouding met Anne Stanhope najagen, richten Katherine's dwalende ogen zich op haar mans kamerheer, Culpepper.

Een wat welwillender Henry VIII vergeeft de burgers van het Noorden hun opstand tegen hem, terwijl zijn jeugdige vrouw, waar hij verzot op is, een hartstochtelijke verhouding met Culpepper begint.

De konings warme ontvangst in het Noorden stimuleert hem, maar zijn koningins verleden haalt haar in wanneer een voormalige vrijer haar dreigt af te persen.

De koning, verpletterd door zijn geliefde vrouws schunnige verleden en huidige affaires, verbant haar van het hof en het onderzoek vangt en martelt verdachten.

De nieuwe vrijgezelle Henry verrast zijn landgenoten door zijn dochters weer in de koninklijke opvolging te plaatsen, smeedt een onverwachte politieke alliantie en manipuleert de gebeurtenissen door met een knappe, rijpe en onlangs weduwe geworden vrouw te trouwen (Joely Richardson).

Henry geeft zijn nieuwe vrouw Catherine de leiding in Engeland en leidt zijn leger bij een invasie van Frankrijk.

Als het beleg van Boulogne tot een einde komt, keert Henry trots naar Engeland terug, maar ontdekt dat zijn verdrag met de keizer is mislukt.

Terwijl de graaf van Surrey probeert aan invloed te winnen mocht koning Henry sterven, voert bisschop Gardiner strijd tegen protestantse supporters binnen het hof.

Wanneer Henry achteruitgaat, stelt hij een nieuw verdrag met Frankrijk voor om zijn erfenis te verstevigen door de religieus conservatieven om hem heen enthousiast te maken en de zorg voor prins Edward te garanderen.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover The Tudors

The Tudors

Genre
Regisseur
Jaar
2010
Taal
Engels
Studio
Sony
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 mei 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie