cover Criminal Minds
still Ziggo On Demand Criminal Minds

Criminal Minds (Seizoen 1)

Inbegrepen bij: Movies & Series
40 minuten | Engels
3 a
HD

Als een vierde vrouw in vier maanden in Seattle vermist wordt, moet het team de dader profilen en hem vinden voor hij opnieuw toeslaat. Gideon, die zes maanden sabbatical had opgenomen nadat hij een zaak in Boston had geleid die verkeerd afliep, wordt gevraagd om mee te helpen. Terwijl het team achter de seriemoordenaar aanzit, wordt Hotch discreet gevraagd om te kijken of Gideon er wel aan toe is om weer fulltime te werken.

Het team onderzoekt een aantal branden op een universiteitscampus. Omdat het meeste bewijsmateriaal verbrand is, moeten Gideon en z'n team het hebben van psychologische analyse om de brandstichter te ontmaskeren. Op basis van hun kennis over pyromanen maken ze een algemeen profiel. Als bij nieuwe branden slachtoffers vallen, wordt de zoektocht opgevoerd, en moeten ze meer informatie in handen krijgen dan het profiel volgens het boekje.

De Behavioral Analysis Unit zit achter een bommenlegger aan, die een copycat van Adrian Bale blijkt te zijn, de bommenlegger die verantwoordelijk is voor de dood van Gideons team van profilers in Boston, enkele jaren terug. Gideon moet oog in oog de confrontatie met z'n aartsvijand aangaan, om belangrijke informatie te verkrijgen die leidt naar Bale's proteg‚.

De Behavioral Analysis Unit gaat naar San Diego om een profiel te maken van een serieverkrachter en -moordenaar, die op klaarlichte dag toeslaat. Maar hij valt zo weinig op in de buurt dat de autoriteiten hem niet hebben kunnen pakken. Het team maakt een profiel voor het onderzoek en gaat de straat op om de moordenaar te vinden voordat hij opnieuw toeslaat.

De Behavioral Analysis Unit wordt ingeschakeld voor de ontvoering van de dochter van een openbaar aanklager. De ontvoerder blijkt niet op geld uit te zijn, maar op de tweelingzus van z'n slachtoffer. Nu moeten ze het slachtoffer redden zonder haar zus in gevaar te brengen. Dit wordt nog moeilijker doordat de ontvoerder ze altijd een stap voor blijkt te zijn.

De FBI-profilers moeten een sluipschutter vinden die op klaardichte dag toeslaat. Als de aanslagen toenemen, werken Hotchner en z'n team samen met de lokale politie om een schietpartij na te bootsen om zo het geweld te stoppen. Maar de zaak neemt een schokkende wending en het team moet het profiel volledig veranderen.

De Behavioral Analysis Unit stelt het profiel samen van een seriemoordenaar die gezinnen gijzelt, en met ze samenleeft als een vaderfiguur tijdens hun zogenaamde vakantie. Als opnieuw een gezin gegijzeld wordt, moeten Hotchner en z'n team snel handelen om de zaak op te lossen.

Als een parano‹de schizofrene passagier een waanvoorstelling krijgt in een trein, moeten Hotchner en Gideon al hun fantasie gebruiken om z'n gijzelaars te redden. Ze roepen de hulp in van dr Reid, die de man ervan probeert te overtuigen dat hij het helemaal met hem eens is, om Ellie en de andere passagiers levend uit de trein te krijgen.

Als een agent die ondercover bij de maffia zat, wordt vermist, verdenkt de politie de maffia. Maar Hotchner en z'n team denken dat een seriemoordenaar de dader zou kunnen zijn. Hun onderzoek leidt tot verrassende ontwikkelingen in verschillende zaken van vermiste personen.

Op basis van bewijsmateriaal gevonden op de plaats delict denken de FBI-profilers dat de dood van een aantal tieners toch niet de schuld is van een sektelid. Het hele stadje schiet te hulp, zonder te weten dat de moordenaar wellicht uit hun midden komt.

Gideon en Hotchner proberen een moordenaar te vinden wiens waandenkbeelden hem tot moord aanzetten. De moorden zijn slecht gepland en erratisch, waardoor het team moeilijk een patroon kan vinden. Maar als Gideon vergelijkbaar bewijsmateriaal op de verschillende plaatsen delict vindt, hebben ze een belangrijk element te pakken om het brein van de moordenaar te doorgronden.

Als een meisje op klaarlichte dag op een speelplaats wordt ontvoerd, denken de FBI-profilers in eerste instantie dat de vader erachter zit. Maar als deze een geloofwaardig alibi blijkt te hebben, moet het team de ogenschijnlijk veilige buurt waar het kind woont in om aanwijzingen te zoeken.

De FBI-profilers onderzoeken een massavergiftiging in een klein stadje. Als blijkt dat de slachtoffers vergiftigd zijn met LSD en Rohypnol, moet het team bedenken met wat voor type dader ze te maken hebben en wat voor motief hij kan hebben. Bij het samenstellen van het profiel raken ze ervan overtuigd dat de dader opnieuw zal toeslaan en gaan ze achter hem aan om hem te stoppen.

Gideon, Hotchner en het team ondervragen een seriemoordend echtpaar, dat in de dodencel zit. Naarmate het verhoor voortduurt, begint Gideon te vermoeden dat de vrouw niets met de misdaden te maken heeft. In een race tegen de klok probeert het team te bewijzen dat zij een van de slachtoffers van haar man was en niet zijn medeplichtige.

Een seriemoordenaar duikt opnieuw op na 20 jaar radiostilte en neemt contact op met de Behavioral Analysis Unit om te zeggen dat hij binnen vijf dagen een nieuw slachtoffer zal maken. Het team komt meteen in actie en roept de hulp in van een ex-collega die indertijd aan de zaak gewerkt heeft.

Gideon, Hotchner en het team denken dat een groep moordenaars, leden van een gevaarlijke sekte, verantwoordelijk zijn voor de dood van een aantal studenten. Ze praten met de bewoners van een naburig indianenreservaat en met de bewoners van het dorp in de buurt. Ondertussen bezoekt de knappe broer van Hotchner het hoofdkwartier van de Behavioral Analysis Unit.

Een aantal moorden in Manhattan lijkt niets met elkaar te maken te hebben, maar dan begint de politie te vrezen dat een seriemoordenaar de beruchte 'Son of Sam' kopieert. Als de Behavioral Analysis Unit bij het onderzoek betrokken wordt, ontdekken ze een verband tussen de slachtoffers dat leidt naar een burgerwacht die zich wreekt op misdadigers die door de mazen van de wet zijn gekropen.

Als mensen uit de omgeving van een populaire tv-actrice dood beginnen te gaan, schakelen Gideon en dr Reid de rest van de Behavioral Analysis Unit in om assistentie te verlenen. Bij de jacht op de moordende stalker raakt dr Reid in gevaar, als hij een hechtere band krijgt met de belaagde actrice.

Gideon, Hotchner en het team reizen naar Mexico voor het onderzoek naar een seriemoordenaar die het op bejaarden heeft voorzien. De Behavioral Analysis Unit stuit op tegenstand van de lokale politie, die heel andere onderzoekstechnieken hanteert dan het team gewend is. Maar als er weer iemand vermoord wordt, bundelen zij hun krachten om de dader op te sporen voordat hij weer kan toeslaan. Ondertussen vindt Hotchner het moeilijk z'n priv‚leven met z'n vrouw en pasgeboren baby te combineren met z'n werk.

Een veranderlijke seriemoordenaar leidt Gideon, Hotchner en hun team op een wilde jacht door het zuiden van de VS. De moordenaar verandert van uiterlijk als een kameleon om de autoriteiten te misleiden en door te kunnen gaan met moorden. De Behavioral Analysis Unit moet achter al die verschijningen het profiel van de man zien te vinden, zodat ze hem vinden voor hij opnieuw een slachtoffer maakt.

De CIA neemt het FBI-kantoor over als Gideon en het team het profiel van CIA-mol moeten samenstellen. De mol lekt geheime informatie van de CIA en brengt zo agenten in levensgevaar. Tijdens het onderzoek neemt de CIA het kantoor en de computers van de Behavioral Analysis Unit over om verdere veiligheidslekken te voorkomen. Onder deze omstandigheden moeten Gideon, Hotchner en de rest van het team snel handelen om de mol te ontmaskeren voordat er meer levens in gevaar worden gebracht.

Gideon, Hotchner en hun team worden pionnen in het spel van een psychopathische moordenaar, die hun een serie aanwijzingen en raadsels laat oplossen om z'n volgende slachtoffer te redden. Nadat ze op hun vakantieadres mysterieuze voorwerpen hebben gekregen, komen Gideon, Hotchner en de rest van het team samen op het kantoor van de BAU om alle aanwijzingen en boodschappen bij elkaar te leggen en zo de zaak op te lossen.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Criminal Minds

Criminal Minds

Genre
Regisseur
Jaar
2005
Taal
Engels
Studio
ABC Studios
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 maart 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie