cover Waltz
still Ziggo On Demand Waltz

Waltz (Seizoen 1)

Inbegrepen bij: Movies & Series
44 minuten | Nederlands
3 g s t
SD

Willy Waltz kampt met gezondheidsproblemen. Toch wil hij van geen ophouden weten. Hij houdt de wind er stevig onder. Het circus moet door. Ook als een streng gereformeerde gemeente bezwaar maakt tegen de geplande voorstellingen op zondag. Waltz gaat de strijd aan met de lokale autoriteiten én met de dominee. Pas nadat Waltz in het ziekenhuis belandt, beseft hij dat er machten zijn waar hij niet van kan winnen.

Waltz besluit het nieuws dat hij niet lang meer te leven heeft voor zijn familie verborgen te houden. “De voorstelling duurt zolang als de voorstelling duurt”. Toch lijkt hij schoon schip te willen maken. Hij doet een poging zich te verzoenen met zijn ex-vrouw Mimi en met de hulp van zijn oudste zoon Bruno begint hij aan zijn circus memoires. Ook nodigt hij circusimpresario Vicky Borelli uit om een jubileumprogramma samen te stellen. Volgend jaar bestaat het circus 95 jaar en Waltz wil nog één keer schitteren. Of is het allemaal een afleidingsmanoeuvre?

Om zijn Russische vriendin Olga als een Waltz achter te laten, heeft Waltz haar ten huwelijk gevraagd. De rest van de familie is erg aangeslagen door het nieuws over zijn ziekte. Middelste zoon Felix en zijn vrouw Michelle maken zich zorgen over de aspiraties van Olga om het circus na Waltz’ dood voort te zetten. Desondanks zet iedereen zich in om er een feestelijke dag van te maken. Dierenactivisten lijken roet in het eten te gooien. Dan steken jarenlang sluimerende familieconflicten de kop op.

Het gaat steeds slechter met Waltz. Hij moet serieus gaan nadenken over zijn opvolging. Olga maakt hem duidelijk dat Bruno geen optie is. Hij heeft immers geen gezin en zal dat -als homo- ook nooit krijgen. Zij wil zelf het circus leiden. Waltz besluit echter Felix een kans te geven om zich te bewijzen als spreekstalmeester. Dit draait uit op een faliekante mislukking. Voor Felix en Michelle wordt duidelijk dat ze hun toekomst -en die van hun kinderen- niet meer bij circus Waltz moeten zoeken. Maar dan neemt Waltz een onverwacht besluit.

De drie broers moeten vanaf nu gezamenlijk de directie vormen. Zeer tegen de zin van Bruno wordt de geplande tournee naar Duitsland door Felix en Enrico voortgezet. De kinderen van Felix en Michelle worden naar een circusinternaat gebracht. Enrico neemt zijn nieuwe vriendin Eefje mee. Onderweg wordt duidelijk dat de jongens absoluut niet in staat zijn om met de hen toevertrouwde verantwoordelijkheid om te gaan.

Voor Waltz is het einde aangebroken. Hij ligt op zijn sterfbed. De familie laat hem in de waan dat de voorstellingen in Duitsland een doorslaand succes zijn. In werkelijkheid is het circus getroffen door een uitbraak van mond- en klauwzeer. Dan vertelt Waltz aan Bruno dat hij zich toch wil laten opereren. Olga wil hier niet van weten: Hoe eerder alles voorbij is, hoe beter. Bruno zit met een groot dilemma.

Terwijl Waltz een riskante operatie ondergaat, verkoopt Olga noodgedwongen het circus aan een Brabantse campinghouder. Het circus blijkt grote schulden te hebben. De familie kan voor de man blijven werken, al is er geen sprake meer van het circus zoals het was. Tegen de verwachtingen in slaagt de operatie van Waltz en wat niemand verwacht had... hij kan weer zien. Maar als hij er achter komt dat zijn levenswerk is verkwanseld, worden hem pas echt de ogen geopend.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Waltz

Waltz

Genre
Regisseur
Jaar
2005
Taal
Nederlands
Studio
BosBros
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
30 april 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie