cover Robin Hood
still Ziggo On Demand Robin Hood

Robin Hood (Seizoen 3)

Inbegrepen bij: Movies & Series
44 minuten | Engels
2 g a
SD

Wanneer Robin uit het Heilig Land terugkeert om de moord op Marian te wreken, ontstaat er een episch gevecht op leven en dood tussen hem en Gisborne. Tuck komt aan in Nottingham, waar hij op zoek gaat naar Robin Hood, volgens hem de enige man die het volk van Engeland kan verenigen tegen de tyrannie van de Sheriff, Gisborne en Prins Jan.

De Sheriff verkoopt de plaatselijke dorpsbewoners aan de Ierse oorlogsbendes die nieuwe rekruten nodig hebben. Tot overmaat van ramp wordt Robin zelf gevangengenomen. Kan hij aan zijn executie ontsnappen om de dorpelingen alsnog te redden? Kate, een dorpsmeisje uit Locksley, probeert de vogelvrijverklaarden te helpen en haar broer te redden, maar haar helfdhaftig optreden heeft verwoestende gevolgen.

De Sheriff legt Robin en zijn bende het vuur aan de schenen door de Abt te dwingen hen te beschuldigen van kerkdiefstal. Tuck probeert Robins naam te zuiveren maar hij wordt gevangengenomen en belandt zelf op de pijnbank. Kunnen de mannen Tuck tijdig bevrijden, zonder zelf geëxecuteerd te worden?

De Sheriff stelt ene Rufus aan als zijn nieuwe belastingsambtenaar, met als doel de dorpelingen nog meer uit te persen dan al het geval was. Wanneer Robin daarop besluit om Rufus te ontvoeren, loopt het helemaal mis. Kate en Allan worden gevangengenomen, maar Robin slaagt er alsnog in om Rufus' zoon Edmund te kidnappen. Er wordt een gevangenenruil op touw gezet, maar dan komen er enkele gruwelijke waarheden aan het licht...

Gisborne verschijnt weer ten tonele met de elitetroepen van Prins John en een nieuw geheim wapen. Robin heeft echter meer oog voor een andere verschijning: een beeldschone, mysterieuze vrouw die achtervolgd wordt door sinistere mannen te paard. Little John, van zijn kant, raakt gescheiden van de rest van de bende en hij belandt in een rondreizend gladiatorencircus dat gerund wordt door de goedaardige Bertha van Bath.

Wanneer Prins John eindelijk opnieuw zijn opwachting maakt in Nottingham, begint hij meteen met Gisborne en de Sheriff tegen elkaar uit te spelen. Hij geeft ze allebei een koninklijke opdracht, en het mag duidelijk zijn dat slechts een van hen de missie tot een goed einde zal brengen. Als vanouds schept de Prins er ook genoegen in de dorpelingen te sarren. Intussen voert ook Robin iets in zijn schild, maar wie is de gelukkige vrouw?

Wanneer Nottinghamshire getroffen wordt door een hittegolf, laat de snode Prins John al de plaatselijke bronnen afsluiten. Op die manier hoopt hij de vogelvrijverklaarden tot wanhoopsmaatregelen te dwingen. Intussen heeft hij ook de geheime affaire tussen Robin en Isabella ontdekt. Hij geeft Gisborne de opdracht hen uit de weg te ruimen. Als hij zijn taak naar behoren vervult, zal hij de nieuwe Sheriff worden. Isabella wil een toekomst opbouwen weg van Nottinghamshire en Robin komt voor een huizenhoog dilemma te staan.

"Omdat Isabella koste wat kost Sheriff wil worden, stelt ze alles in het werk om haar trouw aan Prins John te bewijzen. Uit het Heilig Land komt intussen een onheilspellend bericht: Koning Richard zou gesneuveld zijn. Robin neemt de handschoen op tegen zijn voormalige mentor, Lord Sheridan, om te beletten dat Prins John halsoverkop tot koning wordt gekroond."

Terwijl Gisborne in een kerker van Nottingham zijn executie zit af te wachten, maakt hij kennis met een medegevangene die een diepgaande invloed op hem blijkt te hebben. Robin denkt dat hij een deal kan afsluiten met Sheriff Isabella, maar zijn plan wordt gedwarsboomd door de aankomst van een onverwachte vreemdeling uit haar verleden, een man die zint op wraak.

Robin en Gisborne reizen terug in de tijd wanneer een mysterieuze figuur hen dwingt te luisteren naar het verhaal van hun eigen verleden. De waarheid omtrent hun ouders komt aan het licht en de schokkende onthulling schudt het wereldbeeld van de twee mannen grondig door elkaar. Wanneer de vreemde man eindelijk zijn gezicht toont, beseffen Robin en Gisborne dat hun levens nooit meer dezelfde zullen zijn.

De vogelvrijverklaarden kunnen hun oren niet geloven wanneer Robin aankondigt dat Gisborne zich in de strijd tegen Isabella aan hun zijde zal scharen. Maar hoe stevig zal hun ongemakkelijke wapenstilstand blijken? Robin en Gisborne reizen naar York om te beletten dat hun halfbroer Archer geëxecuteerd wordt. Daar aangekomen moeten ze vaststellen dat hij zich de woede van een indrukwekkende tegenstander op de hals heeft gehaald: de Sheriff van York.

De strijd begint wanneer Isabella mannen ronselt om naar Prins John te sturen. Robins bende stelt alles in het werk om haar te dwarsbomen. Archer bundelt zijn krachten met die van zijn zuster en probeert Robin en Gisborne in de val te lokken. Maar wie is de echte intrigant achter het kwaad dat naar Nottingham komt?

De slag om Nottingham barst in alle hevigheid los wanneer de Sheriff al zijn troepen in de strijd gooit. Robin en zijn manschappen proberen het kasteel te verdedigen, maar ze moeten zich noodgedwongen terugtrekken. Uiteindelijk komt het tot een confrontatie tussen de meest gevreesde protagonisten: Robin, Gisborne, Isabella en de Sheriff. Wie zal deze bloedige strijd overleven? Of zullen ze allemaal sneuvelen?

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Robin Hood

Robin Hood

Genre
Jaar
2009
Taal
Engels
Studio
BBC
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 maart 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie