cover Heidi

Heidi (Seizoen 1)

Inbegrepen bij: Movies & Series
21 minuten | DUT
1
HD

Heidi woont bij haar tante Dete omdat haar ouders zijn overleden. Als tante Dete een baan krijgt in Frankfurt, moet Heidi bij haar opa in de bergen gaan wonen. Heidi heeft haar opa nog nooit ontmoet.

Heidi gaat naar de weide met Peter. Ze moet in de buurt blijven maar al gauw wandelt ze weg. Peter vindt haar weer, maar daardoor loopt Berli weg. Die bezeert haar poot. Opa kan er niet om lachen. Heidi moet als straf zonder eten naar bed.

Peter wordt gepest door Karl, Theresa en William. Ze willen zijn geld afpakken. Peter daagt Karl uit: wie het eerste op de Kauwenrots is, heeft gewonnen. Maar als Karl uitglijdt, moet Heidi haar grootvader gaan halen om hem te redden.

Heidi vindt een gewond vogeltje. Ze wil Peter om hulp vragen, maar die is niet thuis. Zijn oma zegt dat ze zomeralsem moet zoeken maar alleen Peter weet waar dat groeit. Met behulp van Jozef spoort ze Peter op.

Theresa, William en Karl willen de geheime plek van Peter vinden omdat ze denken dat daar een schat verstopt is. Heidi en Peter bedenken een plan om hen om de tuin te leiden.

Peter vertelt Heidi over school. Hij maakt haar zo bang voor school dat ze besluit van huis weg te lopen.

Heidi wil een brood kopen voor grootmoeder en hoopt dat ze kan betalen met een fossiel. Theresa geeft Heidi echter een brood uit de gemeenschappelijke oven. Het brood is van Barbel en die beschuldigt Heidi van diefstal.

Heidi en Peter spelen in de sneeuw. Theresa, Karl en William achtervolgen hen. Ze lopen het oude landhuis in waar grootvader vroeger woonde. Heidi en Theresa geraken opgesloten op zolder. Ze moeten de strijdbijl begraven om er uit te komen.

Heidi en grootvader horen aan het klokgelui dat er iets aan de hand is in het dorp. Als grootvader gaat kijken, vindt Heidi in het bos een gewond wolvenjong. Ze probeert het te redden maar dan komt plots de moeder van het wolfje terug...

Theresa en Karl stelen het geheime schatkistje van Peter. Die weet meteen wie de dief is, maar kan niets bewijzen. Heidi bedenkt een list zodat Theresa en Karl zichzelf verraden.

Karl, Theresa en William hebben de boomhut van Peter ingenomen. Peter wil vechten om hem terug te veroveren, maar Heidi vindt dat geen goed idee. Ze heeft een slim plannetje en vraagt haar grootvader om hulp.

Snoesje is ziek en geeft geen melk meer. Mevrouw Keller wil het dier daarom aan de slager verkopen. Heidi helpt Theresa om Snoesje te redden.

Heidi slaagt voor haar laatste test en mag zich geitengeneraal noemen. Maar intussen is haar tante Dete teruggekomen om grootvader ervan te overtuigen dat Heidi beter bij haar in Frankfurt kan komen wonen.

Heidi komt aan in Frankfurt. Ze kijkt er naar uit om Clara te zien, maar ze moet zich aan allerlei regeltjes houden. Dat gaat al snel mis. Zij en Clara worden wel vriendinnen, en overtuigen juffrouw Rottenmeier om Heidi niet weg te sturen.

Heidi mist de bergen heel erg. Daarom sluipt ze stiekem het huis uit om naar de klokkentoren te gaan, want ze denkt dat ze vanaf de toren de bergen misschien kan zien. Maar ze komt niet op tijd terug en iedereen is heel ongerust.

Juffrouw Rottenmeier ontdekt de katjes en Heidi moet voor straf in de kelder. Met de hulp van Rudy en Clara ontsnapt ze. Heidi ontdekt dat ze niet op bezoek is voor een paar dagen, maar voor altijd in Frankfurt moet blijven.

Clara's vader komt onverwacht thuis en juffrouw Rottenmeier is bang dat er iets niet in orde is. Als Clara per ongeluk de klok omgooit, geeft juffrouw Rottenmeier Heidi de schuld en vraagt ze meneer Sesemann om Heidi weg te sturen.

Heidi snapt geen snars van de lessen van meneer Bakker, de leraar. Zij en Clara krijgen daarom, tot hun grote verdriet, apart les. Meneer Bakker wil van Heidi een studieobject maken.

Heidi kan niet lezen en haar leraar gebruikt een vervelende manier om het haar te leren. De oma van Clara probeert de meisjes op te beuren door een toneelstuk met hen in te studeren. Heidi wil niet toegeven dat ze het script niet kan lezen.

Het is eindelijk lente. De meisjes gaan een dag naar het park. Heidi en Clara jagen wat vlinders na. Clara probeert te gaan staan, maar dat loopt uit op een grote teleurstelling.

Clara is van streek nadat ze is gevallen en ze wil niet meer leren lopen omdat ze ervan overtuigd is dat dit toch niet lukt. Heidi bedenkt samen met Clara's grootmoeder een plan om haar weer moed te geven.

Heidi vindt een ziek geitje in het park. Ze neemt het stiekem mee naar huis, maar dat loopt natuurlijk niet goed af. Sebastiaan vindt eindelijk de moed om Dete zijn liefde te verklaren.

Juffrouw Rottenmeier is van plan om ontslag te nemen en Clara vindt dat heel erg. Heidi denkt dat het haar schuld is dat juffrouw Rottenmeier weg wil. Ze besluit terug te gaan naar de bergen zodat juffrouw Rottenmeier bij Clara blijft.

Meneer Sesemann is van plan Heidi te adopteren. Heidi is bang dat ze dan nooit meer naar haar grootvader kan gaan en de bergen nooit meer zal zien. Daarom verstopt ze zich.

Juffrouw Rottenmeier denkt dat ze een spook heeft gezien. Meneer Sesemann en Sebastiaan houden 's nachts de wacht om te zien of het spook echt bestaat. Ze komen erachter dat het Heidi is die slaapwandelt.

Heidi is letterlijk ziek van heimwee. Ze heeft haar grootvader geschreven, maar die schrijft maar niet terug. Dan vindt ze haar brieven in de keukenla. Heeft tante Dete Heidi's brieven dan nooit verstuurd?

Grootvader heeft besloten te vertrekken en het landhuis aan meneer en mevrouw Keller te verkopen, maar hij weet niet dat Heidi onderweg is naar Dörfli.

Heidi wil graag naar school, maar haar grootvader ziet allerlei bezwaren. Goudvinks lammetje komt aan als er een storm losbreekt. Karl komt vast te zitten in een gat langs de rivier.

Mevrouw Keller heeft een duur beeld gekocht voor in de winkel maar Theresa stoot het per ongeluk om. Ze is bang dat haar moeder haar zal straffen en daarom vlucht ze de bergen in. Heidi, Peter en grootvader gaan haar zoeken.

Grootvader geeft Heidi een broche die van haar oma en van haar moeder is geweest. Ze draagt hem met trots. Als grootmoeder ziek wordt, gaan Peter en Heidi naar de winkel om medicijnen te kopen. Heidi betaalt met haar broche.

De grotere kinderen in de klas moeten een toets maken. Peter heeft hard gestudeerd, maar op de ochtend van de toets blijken de geiten verdwenen te zijn en moet hij die gaan zoeken. Hierdoor is hij te laat voor de toets.

Karl gaat verhuizen. Voordat hij weggaat, organiseert hij een speurtocht met als hoofdprijs zijn fossielenverzameling. Theresa is erop gebrand te winnen. Als Heidi de verzameling vindt, is Theresa erg jaloers.

Volgens juffrouw Rottenmeier is de blokhut geen geschikte omgeving voor Clara en kunnen ze beter in het landhuis blijven. Heidi en Clara verzinnen een plan om juffrouw Rottenmeier ervan te overtuigen dat het dorp niet de beste plek is.

Clara wil graag de weide zien, maar juffrouw Rottenmeier vindt dat geen goed idee. Clara gaat toch met grootvader en Heidi mee. Juffrouw Rottenmeier gaat ze zoeken, maar dan breekt er een storm los...

De gouverneur draagt grootvader op om de brug af te maken maar grootvader raakt daardoor heel erg van streek. Heidi ontdekt dat haar vader is verongelukt bij de bouw van de brug en dat grootvader vindt dat het zijn schuld is.

In de winkel in het dorp ontmoet Heidi Friedrich, die in juffrouw Rottenmeier een jeugdvriendin denkt te herkennen. Juffrouw Rottenmeier wil zo snel mogelijk terug naar Frankfurt. Heidi en Clara bedenken een plan zodat Clara niet mee hoeft.

Peter wil graag dat Heidi meegaat naar de weide, maar ze wil Clara niet alleen laten. Hij vraagt of ze naar de boomhut komt. Heidi neemt Clara mee. Dit is zeer tegen de zin van Peter. Uit woede laat hij Clara's rolstoel van de klif vallen.

Peter loopt weg van huis uit schaamte omdat hij Clara's rolstoel in de rivier heeft gegooid. Clara leert intussen steviger te lopen. Meneer Sesemann en grootmoeder komen onverwachts op bezoek, en Brigitte klopt bezorgd aan bij Opa Alp.

Heidi en Clara nodigen iedereen uit voor een picknick in de bergen om edelweiss te zoeken. De hele familie is herenigd voor de opening van de brug, die herdoopt wordt tot de Ernst en Tobias Meier-brug.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Heidi

Heidi

Genre
Jaar
2015
Taal
DUT
Studio
Studio 100
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 december 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie