cover Samson & Gert

Samson & Gert (Seizoen 10)

Inbegrepen bij: Movies & Series
25 minuten | Nederlands
1
SD

Alberto heeft een feest gegeven in het gemeentehuis. Hij weigert de achtergebleven rommel op te ruimen. De Burgemeester vindt dit niet oké en bedenkt samen met Samson, Gert en Van Leemhuyzen een plannetje om Alberto toch te laten opruimen.

Er is een dief gesignaleerd in het dorp. Gert installeert extra sloten op al zijn deuren. Octaaf wedt met Gert dat hij ondanks de sloten, toch kan binnen geraken. Als Alberto en Samson alleen zijn, zien ze plots een dief aan de deur staan!

Van Leemhuyzen komt een beetje uitrusten bij Samson en Gert, omdat de Burgemeester weer in een mopperbui is. Ze hebben het over een bompakket. Plots krijgt Gertje een pakje thuis geleverd? tik tik tik? een bompakket!

Alberto heeft een fanclub voor zichzelf opgericht. Tot groot verdriet van Alberto heeft niemand zich ingeschreven. De Burgemeester wil hem troosten en verkleedt zich in Petronella, maar Alberto is helemaal niet zo blij met zijn superfan...

De circusdirecteur doet Van Leemhuyzen een aantrekkelijk bod: hij wil Samson kopen! Van Leemhuyzen verkoopt Samson aan het circus zonder medeweten van Samson of Gert. Samson wil niet naar het circus en Gertje wil zijn hond niet kwijt!

De Burgemeester heeft een racewagen met afstandsbediening gewonnen. Hij beweert dat het de snelste is van allemaal. Octaaf gelooft hem niet en daagt hem uit voor een wedstrijdje. Gert is de scheidsrechter. Wie zal er de race winnen?

Jolanda, de pennenvriendin van de Burgemeester, komt op bezoek. De Burgemeester heeft zijn dorp altijd als keurig en net beschreven in zijn brieven. Net vandaag draait alles in de soep! Iedereen heeft namelijk van beroep gewisseld...

Het is schilderles op het gemeentehuis. Vorig jaar was de les een saaie boel en er staat dus niemand te springen om deel te nemen. De Burgemeester en Samson zijn de enige leerlingen. Zij krijgen echter les van een nieuwe, knappe lerares!

Er wordt een feest georganiseerd op het gemeentehuis. De dorpsbewoners zijn echter niet tevreden. Het is het zoveelste slechte feest met oude muziek! De Burgemeester is teleurgesteld in zijn vrienden en wil hen een lesje leren.

Alberto vertelt aan zijn vrienden dat hij een groot geheim heeft, maar voorlopig kan hij er nog niet meer over zeggen. De Burgemeester zoekt intussen een bruidegom om een huwelijkstafereel te schilderen. Alberto is als enige beschikbaar...

Er komt een inspectrice controleren of de balletschool wel echt een nieuwe dansvloer nodig heeft. Gert trommelt de meisjes van de balletschool op. Als de meisjes in de lift van het gemeentehuis stappen, valt de lift echter plots stil!

Het huis van de nieuwe tandarts wordt geverfd, daarom zal zijn praktijk eerst in het gemeentehuis zijn. De Burgemeester heeft zich echter van datum vergist, de tandarts komt vandaag nog niet. Hij besluit om zelf voor tandarts te spelen...

De Burgemeester krijgt bezoek van zijn vriend Heinz uit Tirol en geeft een groot Tirolerfeest om hem te verwelkomen. De Burgemeester heeft Alberto gevraagd om te komen zingen, maar dan ontdekt Alberto dat Heinz ook goed kan zingen.

Op een dag komt Octaaf met twee vrienden langs bij Samson en Gert. Ze zijn heel verdrietig, omdat ze kaal zijn en hierdoor geen succes bij de vrouwen hebben. Gelukkig weet de Burgemeester een middeltje tegen kaalheid!

Alberto heeft op de jaarmarkt een ezel gewonnen. Hij noemt hem Prulletje. Zelf kan hij de ezel niet houden, dus gaat hij op zoek naar een geschikte plaats. Het gemeentehuis lijkt hem ideaal, maar de Burgemeester gaat niet akkoord...

K3 komt optreden in het dorp! Ze worden opgevangen bij Samson en Gert thuis en hebben grote honger! Eerst eet Alberto al hun soep op. Gelukkig heeft Octaaf nog soep voor hen, maar na het eten van die soep zijn de meisjes allemaal ziek!

Het is grootoudersfeest! Iedereen kan met zijn grootouders gratis pannenkoeken komen eten in het gemeentehuis. Samson en Gert zijn de pannenkoekenbakkers van dienst. Octaaf en Alberto hebben geen grootouders, maar willen wel pannenkoeken.

Burgemeester Baars komt straks op bezoek. Hij schept altijd op over zijn bijzondere dieren. Wanneer de Burgemeester van zijn broer een grote doos met een schildpad krijgt, schept hij aan de telefoon tegen Baars op over zijn reuzenschildpad...

Van Leemhuyzen maakt schilderijen. Helaas wil niemand zijn kunst kopen. Daarom vraagt hij aan Alberto om zich te verkleden in kunstkenner en te doen alsof hij een paar schilderijen koopt. Al snel is iedereen onder de indruk...

De Burgemeester heeft het druk. Hij heeft dringend een dirigent nodig en de post moet rondgebracht worden. Samson ontfermt zich over de brieven en Gert neemt de taak van dirigent op zich...? Maar dan duiken er alweer nieuwe problemen op!

De Burgemeester vindt een brief waarin staat dat Van Leemhuyzen moet deelnemen aan een examen. Als hij niet slaagt, mag hij geen secretaris meer zijn. De Burgemeester hoopt natuurlijk dat hij slaagt in zijn examen...

Octaaf vertelt over zijn toneelstuk: 'De Ontvoering'. Bij het weggaan verliest Octaaf per ongeluk de ontvoeringsbrief uit zijn script! Even later vinden de Burgemeester en Gert de brief...

Alberto brengt met zijn operagezelschap een opvoering van 'de Zeemeermin'. Hij is naar de drukker geweest voor de affiches en heeft ineens de affiches voor de postzegeltentoonstelling ook laten drukken. Maar er is een misverstand gebeurd...

Boer Teun belt Gert om te vragen of hij en Samson op zijn dieren wil passen als hij op vakantie is. De dieren gaan gewoon op vakantie bij Samson en Gert thuis! Gert moet dringend weg en vraagt aan de Burgemeester om het even over te nemen?

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Samson & Gert

Samson & Gert

Genre
Jaar
1999
Taal
Nederlands
Studio
Studio 100
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 december 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie