cover Maya de Bij

Maya de Bij (Seizoen 1)

Inbegrepen bij: Movies & Series
23 minuten | Nederlands
1
HD

Maya en Willy vinden een glazen fles. Ben wil ook een keertje in de fles gaan kijken, maar hij heeft zijn bal nog vast. Maya stelt voor om hem even over te nemen, maar dan rolt plots de bal samen met Willy en de fles diep het bos in...

Willy heeft een beer gezien! Maya brengt meteen de koningin op de hoogte. Zij geeft de opdracht om de bijenkorf te ontruimen. Als Maya en Willy ontdekken dat het eigenlijk om een teddybeer gaat, zijn ze bang om hun flater toe te geven...

Willy is bang van schaduwen. Maya wil hem graag helpen om zijn angst te overwinnen. Zij organiseert daarom een schimmenspel met poppen.

Maya en Willy maken kennis met een vriendelijke rups. Maar Momo is niet zo vriendelijk als hij lijkt. Plots verandert hij in een doodshoofdvlinder en valt de bijenkorf aan. Maya moet Momo trachten te overtuigen hun bijenkorf te verlaten.

Kris, de krekel, verpest de nachtrust van de bijen. Hij doet een muzikale poging om Lila, een krekelvrouwtje, mee naar het bal te krijgen. Flip belooft hem te helpen om zijn instrumenten beter te gebruiken en zo zijn geliefde te verleiden.

Maya heeft moeilijkheden met het aanleren van de bijendans. Die dans heb je nodig om in de juiste richting te kunnen vliegen. Dankzij Flips lessen krijgt Maya de kans om het hoofd van de werkbijen een nieuw bloemenveld te tonen.

Maya en Willy vliegen door het bos. Ze zijn op zoek naar een heel bijzondere bloem, de maanbloem. Het wordt echter vlugger donker dan gedacht en ze raken verdwaald in het bos. Gelukkig kunnen ze rekenen op de hulp van een vuurvliegje!

De koningin is al het strenge protocol even beu! Ze beslist om een kijkje te nemen op de weide. Maya is dolblij dat ze de koningin haar universum kan tonen. Maar zonder de koningin ontstaan er in de bijenkorf heel wat problemen...

Flips neven komen op bezoek in de weide. Flip wil hen liever niet ontmoeten. Maya begrijpt er niets van. Totdat ze merkt dat hij in het bijzijn van zijn neven helemaal verandert. Maya is bang om haar vriend te verliezen...

Tijdens hun balspelletje breken Maya en Willy per ongeluk de schelp van Shelby! Ze moeten een manier vinden om de barst te herstellen. Want anders zou het wel eens slecht kunnen aflopen met hun vriendinnetje...

Rechter Bijenwas bezoekt de bijenkorf. Net op dat moment veroorzaakt Maya een ongelukje. Rechter Bijenwas beslist om een vliegbrevet in te voeren! Hierdoor moeten de bijen op de grond blijven en kunnen ze hun werk niet meer uitvoeren...

Maya ontmoet kleine glimwormpjes. Ze stelt vast dat ze alleen zijn, weg van hun moeder. Gelukkig kan Maya hun moeder opsporen. Zij is wanhopig, want als ze haar jongen niet kan voeden, gaan deze namelijk op zoek naar een nieuwe moeder...

Maya komt een kolonie processierupsen tegen. Ze helpt hen om de weg naar hun nest terug te vinden. Ondanks dat de insecten wel eens gevaarlijk kunnen zijn door hun giftige haren...

Shelby droomt ervan om te kunnen vliegen. Maya en Willy willen hem helpen om zijn droom te verwezenlijken. Helaas loopt hun plannetje niet zo gesmeerd...

Maya en Willy ontdekken een bloem met heerlijke nectar! Hmm, wat lekker! Plots ontdekken ze dat er nog maar eentje meer over is op hun weide! Maya beslist om de bloem te bestuiven en zo meer van deze lekker bloemen te zaaien...

Tekla is ziek. Niemand durft bij haar in de buurt te komen. Maya heeft medelijden met haar en wil helpen. Ze vraagt de koningin een beetje propolis om Tekla te genezen, maar krijgt het niet. Maya gaat dan maar op zoek naar andere manier.

Max is verschrikkelijk moe. Hij kan niet meer slapen, omdat hij steeds vreemde geluiden in zijn gangen hoort. Maya, Flip en Willy trekken op onderzoek. Waar zouden deze geluiden vandaan komen? Ze ontdekken onverwacht een hele nieuwe wereld!

Rechter Bijenwas oordeelt dat de bijenkorf te klein is. Er zullen dus bijen moeten verhuizen! Willy is één van de ongelukkigen. Maya beseft dat ze haar beste vriend wel eens zou kunnen verliezen en wil Bijenwas op andere gedachten brengen.

Op een dag vinden Maya en haar vriendjes een ei. Ze hebben geen idee waar het vandaan komt, laat staan van welk dier het zou kunnen zijn. Maya wil dit uitzoeken en besluit het eitje terug te brengen naar zijn nest.

De insectenvriendjes zien voor het allereerst in hun leven een zonsverduistering! Meteen heerst er grote paniek in de bijenkorf. Gelukkig weet Maya hoe je moet omgaan met deze situatie en ze besluit dan ook de anderen te helpen.

Aflevering 041 - 042 Het mierenkamp wordt aangevallen door een heuse mierenleeuw! Maya en Willy snellen meteen te hulp en helpen de mieren om hun eitjes veilig te verstoppen in de geheime hut van Henri, een wel heel bijzondere mier...

Aflevering 043 - 044 s Nachts glipt Maya samen met Willy stiekem de bijenkorf uit. Ze beleven een hels avontuur. Maya kan hen maar net redden van een kikker en een uil. Maya neemt een grote beslissing.

Aflevering 045 - 046 Maya ontdekt dat sommige insecten hun verjaardag vieren. Wanneer is haar verjaardag eigenlijk? Ze besluit om dit eens uit te pluizen. Bovendien heeft Maya dan weer een geldige reden om een feestje geven! Hoera!

Aflevering 047 - 048 Het is het jubileum van de koningin. Maya heeft de opdracht gekregen om haar scepter mooi te versieren. Maya gaat aan de slag, maar dan verdwijnt de scepter per ongeluk in een van Kurts mestballetjes! Zal Maya de scepter ooit terugvinden?

Aflevering 049 - 050 Maya moet Edgar, een jong bijtje, helpen om zijn angsten te overwinnen. Hij is erg bang om de wijde natuur in te trekken. Gelukkig heeft Maya een briljant idee om hem toch zover te krijgen...

Aflevering 051 - 052 Willy laat de bril van Barry vallen in een bal hars. Zonder bril kan Barry natuurlijk bijna niets zien. Om de bril te redden zorgen ze ervoor dat een vogel de hars breekt met zijn bek. Barry gedraagt zich intussen erg stoer...

Aflevering 053 - 054 Maya verbergt haar wintervoorraad op de bloemenweide en duidt de plaats aan op een map. Even later verliest ze haar map en wordt de plaats ontdekt door de wespen.

Aflevering 055 - 056 De mieren beweren dat Willy hun kostbare frambozen opsmult. Om zijn onschuld te bewijzen gaat hij samen met Maya op zoek naar de echte dief.

Aflevering 057 - 058 Willy is aan het mokken. Hij had een misverstand met Maya over het stiekem eten van hun voorraad stuifmeel. Uiteindelijk beslist Willy om in zijn eentje op zoek te gaan naar stuifmeelzaadjes in het bos.

Aflevering 059 - 060 De vioolsnaar van Flip is stuk. Maya, Willy en Flip vragen hulp aan de kever die muziekinstrumentenmaker is. Om de snaar te maken heeft hij spinnendraad nodig van Tekla, maar om de één of andere reden wil Tekla niet helpen.

Aflevering 61 - 62: Maya en Willy doen mee aan een wedstrijdje: de twee bijen die de grootste stuifmeelbal maken winnen een lekkere taart. Ze ontmoeten Apeza de zwarte bij, die alles weet van stuifmeel. Zouden Maya en Willy de taart kunnen winnen?

Aflevering 63 - 64: Een kleine libel moet een pakje leveren, maar ze is helemaal vergeten voor wie het pakje ook al weer bestemd is. Maya en Willy trekken op onderzoek uit.

Aflevering 65 - 66: De koningin komt samen met haar wachters terug van een feestje. Het is nacht en ze verdwalen op de bloemenweide. Maya en de vuurvliegjes gaan samen op zoek naar de koningin!

Aflevering 67 - 68: Shelby zit verveeld met het idee dat hij een gemakkelijke prooi is voor roofdieren. Maya en haar vrienden willen Shelby helpen om zijn schelp te vermommen, het resultaat is verrassend.

Aflevering 69 - 70: Maya heeft de perfecte bloem gevonden om in te slapen. Plots duikt er een andere bij op die beweert dat zij de bloem eerst had gevonden. Rechter Bijenwas grijpt in. Hij organiseert een wedstrijd om te bepalen wie er in de bloem mag slapen.

Aflevering 71 - 72: Maya en Willy ontdekken dat hun favoriete boom, de eik, erg ziek is. Er is slechts één manier om hem te genezen: een truffel planten onder zijn wortels. Niet veel later ontdekken ze dat Polly alles opeet wat zich onder de boom bevindt...

Aflevering 73 - 74: Ben raakt zijn bal kwijt met het spelen. Tijdens de zoektocht naar zijn bal, wekt hij de grote, gemene oorwurm. Maya besluit om Ben te helpen, maar komt zelf vast te hangen in de planten. Wie zal Maya tijdig te hulp schieten?

Aflevering 075 - 076 Een koe heeft een vlaai gedropt voor de ingang van de bijenkorf. De koningin wil dat die meteen opgeruimd wordt, want zij verwacht namelijk belangrijk bezoek. Lukt het Maya en haar vriendjes om de vlaai op tijd weg te ruimen?

Aflevering 75 - 76: Een koe heeft een vlaai gedropt voor de ingang van de bijenkorf. De koningin wil dat die meteen opgeruimd wordt, want zij verwacht namelijk belangrijk bezoek. Lukt het Maya en haar vriendjes om de vlaai op tijd weg te ruimen?

Aflevering 77 - 78: Willy is aan het werk als stuifmeelproever, enkel het beste stuifmeel is geschikt voor de koningin. Maar door een ongelukkig toeval is het stuifmeel vermengd met mest. Maya en Willy moeten ingrijpen voor iedereen ziek wordt!

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een serie?
    P
w
cover Maya de Bij

Maya de Bij

Genre
Regisseur
Jaar
2013
Taal
Nederlands
Studio
Studio 100
TV Pakket
Movies & Series
Te zien t/m
31 december 2018
w

Deze serie zit in het pakket Movies & Series. Dat zijn honderden films en series inbegrepen in je abonnement.

Je kunt het pakket los bestellen voor € 6,95 per maand. Beter nog: het is ook inbegrepen in je pakket wanneer je kiest voor het Alles-in-1 Compleet of Max.

Bestel Movies & Series

Nog meer films, tv-zenders én het beste van HBO

Met Movies & Series XL, the home of HBO

Nu de eerste maand gratis! Daarna € 11,95 per maand.

Bestel Movies & Series XLMeer informatie