Waargebeurde drama's bij Movies & Series

Waargebeurde drama's bij Movies & Series

Rush en Lucia de B.

Twee aangrijpende, waargebeurde drama's die tot de laatste minuut boeien. Je bekijkt Lucia de B. en Rush vanaf 1 augustus bij Movies & Series.

Lucia de B. 

In 2003 werd de verpleegster Lucia de B. onterecht veroordeeld voor de moord op meerdere patiënten. Hoe heeft het ooit zover kunnen komen? In het bejubelde drama Lucia de B. volgen we de spraakmakende zaak die leidde tot de veroordeling van de 'Engel des Doods', zoals de verpleegster destijds in de media genoemd werd.

Actrice Ariane Schluter kreeg veel lof voor haar hoofdrol in de film. "Pas gaandeweg leert de kijker haar kennen, zodat de toeschouwer uiteindelijk geroerd en verontwaardigd is over dit onrecht. Vakwerk", schreef het NRC. Niet zo vreemd dat Lucia de B. de Nederlandse inzending voor de Oscars in 2014 was.

Rush

Jaren zeventig, Formule 1. Topcoureurs James Hunt en Niki Lauda zijn elkaars aartsrivalen op de racebaan. Ze verschillen van elkaar als dag en nacht. Hunt is een feestbeest en een waaghals die geniet van zijn status als superster, terwijl de ingetogen Lauda zich liever op de achtergrond houdt. Hun passie voor racen drijft hen tot het uiterste, totdat het noodlot toeslaat.

Rush vertelt het waargebeurde verhaal van twee gedreven coureurs die alles over hebben voor de troffee. Voor de rol van Lauda kreeg Daniel Brühl een Golden Globe Award-nominatie.

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo On Demand

De 5 beste spionagefilms

Stiekem is het de droom van ons allemaal: een leven als spion. Je ziet jezelf al gaan, met een paraplu die verandert in een geweer. Vet! Zet een van deze films op, en waan jezelf Inspector Gagdet.

Ziggo On Demand

De 5 beste misdaadfilms

Je vrienden noemen jou wel eens Peter R. De Vries, want je zit het liefst met een notitieblokje op schoot mee te schrijven tijdens een detectivefilm. Deze films zijn voor jou gemaakt!

Ziggo On Demand

Rogue One

Weet je nog? Dat in de intro van de eerste Star Wars-film werd gesproken over rebellen die de plannen van de Death Star hebben gestolen? Dat is de basis voor Rogue One. Een nieuwe film in het Star Wars-universum. En vanaf 21 april bij Ziggo On Demand.

HBO

Veep - seizoen 6

Weinig politieke sitcoms in Amerika zijn zo succesvol als de HBO-serie Veep. Selina Meyer probeert zich als vice-president overeind te houden in het Witte Huis, terzijde gestaan door een niet al te competente staf.