Meneer Pluizenbol

Met Kevin Spacey als langharige kater, prrr!

P
Lees meer

Zakenman Tom Brand (Kevin Spacey) heeft nooit tijd voor zijn gezin. Voor straf verandert dierenwinkeleigenaar Felix Grant hem in een pluizige kater zodat hij meer tijd kan doorbrengen met zijn familie.

De elfjarige Rebecca vraagt ieder jaar een kat voor haar verjaardag. Haar vader Tom heeft een rothekel aan katten. Een kat komt er dus niet in. Maar dit jaar loopt alles anders. Tom is zoals altijd weer veel te laat met het regelen van een cadeau voor zijn dochter.

Het perrrfecte cadeau

Bij gebrek aan inspiratie besluit hij daarom op het laatste moment om toch maar naar een dierenwinkel te gaan. In een mysterieuze dierenwinkel vol met exotische katten, krijgt hij van de excentrieke eigenaar een bijzondere kat aangesmeerd: Meneer Pluizenbol.

Onderweg naar huis besluit Tom toch nog even langs werk te gaan, maar dat had hij beter niet kunnen doen. Hij krijgt een ongeluk en ontwaakt in het lichaam van Meneer Pluizenbol. Om zijn eigen lichaam terug te krijgen moet hij eerst bewijzen dat hij een goede vader kan zijn. Zal het hem lukken? En lukt het hem om zich als een echte kat te gedragen?

Hoe gedraag je je eigenlijk als een echte kat? De katten in dit filmpje laten alvast zien hoe het niet moet. 

Hilarische taferelen

Tom’s pogingen om zich als voorwaardige kat te gedragen, leveren hilarische scènes op. Vooral omdat Tom gespeeld wordt door Kevin Spacey, die we onder meer kennen van zijn rol als de narcistische mr. president Frank Underwood uit House of Cards. Het is vertederend om te zien hoe hij in de huid kruipt van de aaibare Meneer Pluizenbol.

Meneer Pluizenbol is vanaf 5 augustus te zien bij Film1. Met de stemmen van Barry Atsma en Nicolette van Dam.