Films om je tanden in te zetten

Ice Age 5 en Vampierzusjes 2 bij Film1

P
Lees meer

Ice Age 5: Collision Course en Vampierzusjes 2 zijn geen films die je met lange tanden zal kijken. Oké, misschien zijn de slagtanden en vampiertanden in beide films een wat vergezocht bruggetje, een beter bruggetje is dat Film1 ze allebei uitzendt.

Vampierzusjes 2

Het eerste avontuur smaakte naar meer, om maar in vampiertermen te blijven. In Vampierzusjes 2 wordt Dakaria, het tweelingzusje van Silvania, verliefd op de zanger van haar favoriete band.

Hoe zat het ook alweer? De zusjes hebben een vader die vampier is en een moeder die gewoon mens is. Ze groeiden op in Transsylvanië en verhuisden naar de gewone mensenwereld, die van hun moeder. En dat was wennen, om vampierlijke redenen: die felle zon! En: hè bah, knoflook! Oh, en ze mochten natuurlijk niet vliegen, want dan zouden de mensen erachter komen dat ze halfvampieren waren.

De meiden zijn inmiddels best gewend. Ze doen het lekker op school en ze hebben goede vrienden. Silvania heeft al verkering en Dakaria blijft niet achter: zij is verliefd op Murdo, de zanger van de band Krypton Krax. Wanneer de band in de buurt op zal treden, sluipen ze stiekem weg en vliegen naar het concert. En dat was geen goede beslissing. Bij het concert komen ze de Xantor tegen, de manager van de band. Hij is een oude bekende van hun ouders maar niet op de goede manier. Hij heeft wraakgevoelens. Als Dakaria wordt ontvoerd, moeten Silvania en haar vrienden haar redden. 

Vampierzusjes 2: vanaf 21 mei te zien bij Film1

Ice Age 5: Collision Course

In alweer de vijfde film over eekhoorn Scrat, luiaard Sid, mammoet Manny, sabeltandtijger Diego (kijk, daar is het bruggetje met de andere titel!) en al die anderen verveel je je geen moment. Dat is ook gewoon niet mogelijk, want de vaart zit er enorm in en de Ice Age-dieren buitelen over elkaar heen, van het ene grappige moment in het andere. Kortom: drukke en hilarische boel weer.

De film begint met een terugkerend verhaal: Scrat die op zoek gaat naar de eikel die maar hij maar niet te pakken krijgt. Dit keer schiet hij het universum in en veroorzaakt een meteorietenstorm die de toekomst van de wereld van Ice Age bedreigt. De dieren moeten in actie komen om een einde te maken aan de bedreiging. Dat gaat natuurlijk vaker mis dan goed.

Tijdens de zoektocht komen ze heel veel andere grappige en kleurrijke dieren tegen en bezoeken ze exotische locaties. Grote vraag: lukt het ze om op tijd de meteorietenregen te voorkomen?

Ice Age 5: Vanaf 25 mei bij Film1