Is het origineel altijd beter?

Remakes van Ghostbusters en Mad Max bij Film1

P
Lees meer

In juni zie je de remakes van Ghostbusters en Mad Max bij Film1! Niet eenvoudig om van een gouden klassieker een leuke nieuwe versie te maken. Is het de makers toch gelukt?

Ghostbusters (2016)

Who you gonna call? Juist. Voor de fanatieke fans is deze nieuwe film wel even wennen. De goeie ouwe spookjagers Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis en Ernie Hudson zijn namelijk vervangen door vrouwelijke hoofdrolspeelsters. Leslie Jones, Melissa McCarthy, Kate McKinnon en Kristen Wiig om precies zijn. Doen de dames iets anders dan hun mannelijke voorgangers? Nee, niet echt. Want hun doel is gewoon hetzelfde: het uitroeien van alle angstaanjagende en boosaardige spoken in New York City. Verder is het ranzige groene spookje Slimer weer van de partij en stampt de gigantische Marshmallow Man nog steeds de stad kapot. Een beetje herkenning in een opzichzelfstaande reboot dus. Leuk!

Vanaf 2 juni bij Film1

Ghostbusters: het origineel uit 1984

Hecht je toch veel waarde aan de malle koppies van Bill Murray, Dan Aykroyd en kameraden? Of wil je de nieuwe versie eens met het origineel vergelijken? Dat kan, want in juni kijk je de originele Ghostbusters uit 1984 ook bij Film1. Bekijk de angstaanjagende trailer hierboven.

Welke Ghostbusters vind je leuker?

Mad Max: Fury Road (2015)

In deze reboot van de succesvolle trilogie uit de Jaren '80 gaat Mad Max weer lekker over the top. Je reist af naar het post-apocalyptische Australië, een wereld zonder hoop, zonder wetten en zonder genade. Het land wordt namelijk geteisterd door radioactieve straling, droogte en voedselschaarste. Mad Max Rockatansky (Tom Hardy) bundelt zijn krachten met de mysterieuze Imperator Furiosa (Charlize Theron) en haar vrouwelijke strijders. Het markante gezelschap slaat op de vlucht voor de gemaskerde tiran Immortan Joe, die het wegkwijnende restant mensen, inclusief Max, kwelt met zijn wreedheden. Een ware woestijnoorlog is het gevolg met ronkende motoren, oneindig veel woestijnzand en bizarre actiescènes. Buckle up!

Vanaf 17 juni bij Film1

Mad Max: het origineel uit 1979

Helaas is deze niet te bekijken bij Film1 op dit moment, maar wel zo leuk om even in de historie te duiken. Ruim 30 jaar geleden betekende dit epos namelijk de wereldwijde doorbraak van Mel Gibson! Een heftige start van een succesvolle carrière, want we kennen hem nu natuurlijk vooral van Lethal Weapon, Braveheart en als maker van The Passion of the Christ. Anyhoo, check die heerlijke psychedelische trailer van de originele Mad Max! Met een broekie van een Mel Gibson, vage synthesizermuziek en knallers van visual en sound effects. Mooi toch?

En welke Mad Max vind je leuker?