©2017 Home Box Office, Inc. All rights reserved. HBO® and all related programs are the property of Home Box Offic, Inc.
Bam! De nieuwe trailer van Game of Thrones seizoen 7 op je beeldscherm

Bam! De nieuwe trailer van Game of Thrones seizoen 7 op je beeldscherm

Wat zien we allemaal?

Tromgeroffel! De nieuwe trailer van Game of Thrones seizoen 7 is uit! Zoals altijd gonst het binnen no time van de speculaties op internet. En daar doen we lekker aan mee.

In de gloednieuwe, 1 minuut en 40 seconden durende trailer zien we voor het eerst echte beelden van seizoen 7. De teaser ‘The Long Walk’, die in maart uitkwam, bevatte namelijk geen daadwerkelijke scènes van het nieuwe seizoen van de immens populaire HBO-serie.

Best een dingetje dus deze nieuwe trailer, zeker aangezien schrijver George R.R. Martin nog steeds het zesde boek niet af heeft en niemand weet hoe het verhaal af gaat lopen. Nu zien we dus ein-de-lijk een glimp van wat er gaat komen. In een razend tempo zien we flarden van wat de overgebleven personages te wachten staat. En dat belooft weinig goeds.

Cersei

Laten we beginnen met dramaqueen Cersei Lannister, die met haar derrière op het koninklijke ijzer is beland doordat haar zoons te getikt (Joffrey) en te zwak (Tommen) waren om koning te zijn. En natuurlijk door er lustig op los te moorden (o.a. haar eigen man koning Robert Baratheon) en manipuleren.

We zien haar staan bij een grote landkaart, zo te zien lekker veilig binnen de muren van de Red Keep. Ze spreekt van vijanden in het noorden (de Starks), oosten (Daenerys Targaryen), westen (Euron Greyjoy) en zuiden (Vale of Arryn/Dorne). "Wie ons (de Lannisters) in de weg staat, zullen we verslaan”, zegt ze vastberaden tegen broerlief en lover Jaime.

Daenerys

Ondertussen zien we hoe haar (letterlijk) kleine broertje Tyrion – die zonder dat zij dit weet is overgelopen naar de vijand - rondstruint op een berg en daar de draak van de vermiste Daenerys spot.

Later in de trailer zien we hem samen met Dany, dus een ding is zeker: ze is weer terecht. Dany en Tyrion pakken er vervolgens ook maar een landkaart bij. Wat ze met die kaart aan het doen zijn, is natuurlijk duidelijk: plannetjes smeden om de Iron Throne terug te pakken.

Daarna zien we Daenerys voor een poort die open gaat en horen we haar zeggen dat ze geboren is om over de zeven koninkrijken te heersen. Vervolgens zit ze, net als in de eerdere teaser, op een troon van steen: die van het eiland Dragonstone waar ze geboren werd toen haar vader, The Mad King, nog aan de macht was. Haar oversteek naar Westeros met haar nieuwe bondgenoten Tyrion, Yara, Theon en Varys is dus gelukt!

Jon Snow

Jon Snow, The King in the North, wordt in het bijzijn van zuslief Sansa en de trouwe Brienne of Tarth in The Great Hall of Winterfell toegejuicht door de huizen in het noorden. Huichelaar Littlefinger is ook van de partij. Hij loopt zo te zien nog steeds achter Sansa aan en zegt weer eens iets raadselachtigs: “Je vader en broers zijn dood en toch sta je hier; de laatste hoop tegen de storm die komen gaat.”

Ergens halverwege de trailer heeft Sir Davos nog wat wijze woorden: iedereen moet zich niet zo aanstellen. "If we don’t put aside our enmities and bound together we will die.” Wat hij bedoelt te zeggen: er zijn ergere dingen om je druk over te maken, zoals een leger pissed off White Walkers en wights.

Aan het einde van de trailer sprint Jon over een ijzige vlakte samen met Wildling-aanvoerder Thormund. Tot slot zien we een enorme horde Dothraki over een vlakte stormen. Boven hun hoofden vliegt de uit de kluiten gewassen draak Drogon van Dany mee.

Het laatste woord in de trailer is aan Jon. "The great war is here", is zijn boodschap. Wat volgt is een ijzige stilte met alleen het geluid van de wind en kille mist...brr.

Andere interessante fragmenten:

  • Unsulliedkrijgers van Daenerys die The Red Keep aanvallen! Het lijkt er dus op dat Dany eindelijk een gooi gaat doen naar de macht.
  • Arya in een omgeving waar wij het koud van krijgen. Zou ze onderweg zijn naar huis?
  • Melisandre lijkt een nieuwe onderkomen gevonden te hebben nadat ze aan het einde van seizoen 6 door Jon is weggestuurd. Wat voert de Lord of Light-priesteres nu weer in haar schild? 
  • Missandei en Unsulliedaanvoerder Grey Worm hebben een romantisch onderonsje. Opmerkelijk, aangezien Grey Worm een eunuch is.
  • Twee zoenende dames? Is die linkse Sansa Stark?! Nee, het is eerder Yara Greyjoy. En is de dame rechts misschien Ellaria Sand?
  • Een arm met iets wat op greyscale lijkt. Is dat Jorah Mormont en zit hij gevangen? Als hij geen remedie voor zijn ziekte vindt, dan gaat hij dood!

Game of Thrones seizoen 7 start op 17 juli. Beleef het bij Movies & Series XL!