De waarheid bij Film1

De waarheid bij Film1

Kijk The Infiltrator, Jackie en The Founder

De waarheid bij Film1?! Wees gerust; de jaren 90-hit van Marco Borsato gaat niet op repeat. Maar je ziet er deze maand wel drie onthullende, waargebeurde films!

The Infiltrator (2016)

Pablo Escobar ligt al sinds 1993 onder de grond, maar zijn criminele ‘handeltje’ blijft de gemoederen flink bezighouden. Naast de succesvolle Netflix-serie Narcos belicht nu ook The Infiltrator de ontmaskering van zijn gigantische drugskartel. Je ziet Brian Cranston (o.a. Breaking Bad) als undercoveragent Robert Mazur. Ssst!! Oh sorry, we bedoelen natuurlijk Bob Musella. Want dat is de schuilnaam waarmee hij als zogenaamde witwasser infiltreert in het levensgevaarlijke netwerk van Escobar. Op deze manier hoopt hij meer dan tachtig drugsbazen en corrupte bankiers op te pakken. En dat doet hij met een flinke dosis bluf en doordachte leugens. Dat moet ook wel, want ieder verkeerd woord kan hem het leven kosten. Weet hij dit vol te houden?

Vanaf 2 december bij Film1.

Jackie (2016)

Achter elke man staat een sterke vrouw.’ In deze feministische tijden wordt dit gezegde nog weleens in twijfel getrokken (het kan toch ook andersom?). En ook in het geval van Jackie Kennedy kun je erover twisten. Want na de moord op JFK moest ze toch echt zelf haar ‘mannetje’ staan. Deze meeslepende biopic toont je hoe Jackie (Nathalie Portman) omging met haar verlies en hoe ze ervoor wilde zorgen dat haar man herinnerd zou worden als een groot president. Je wordt als kijker heen en weer geflipperd tussen het moment van de moord, een rondleiding in het Witte Huis, de voorbereiding op de begrafenis en een interview dat Jackie geeft aan een journalist. En dat wekt precies het gedesoriënteerde gevoel op wat Jackie destijds waarschijnlijk ook had. Sterk gedaan!

Vanaf 17 december bij Film1.

The Founder (2016)

De een krijgt spontane honger, de ander walgt ervan, maar iedereen kent het: McDonalds! Bijna overal ter wereld vind je de typerende gele M in het straatbeeld. Maar in The Founder zie je dat dit niet altijd zo is geweest. Ooit was McDonalds namelijk maar een klein vooruitstrevend hamburgertentje in Californië. Ok, misschien was het wel iets meer dan dat. Want het was wel het allereerste restaurant ter wereld dat je bestelling in 30 seconden klaarmaakte! De gehaaide zakenman Ray Kroc (Michael Keaton) zag hier wel brood in. Met een goedgevulde koffer vol wilde plannen reisde hij naar Californië om samen met de gebroeders McDonald het restaurant tot een gigantische fastfoodketen te maken. Maar door aanhoudende meningsverschillen tussen de drie gaat dat niet zo soepel als hij hoopte.

Vanaf 16 december bij Film1.

Nog meer premières bij Film1

Nog meer premières bij Film1

De volgende films zijn niet waargebeurd, maar echt, je ziet ze vanaf deze maand bij Film1!

  • Fast & Furious 8: vanaf 29 december
  • Logan: vanaf 30 december
  • John Wick 2: vanaf 29 december
  • Ghost in the Shell: vanaf 30 december
  • Demain Tout Commence: vanaf 26 december

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw