Een zomer vol adrenaline bij Film1

Een zomer vol adrenaline bij Film1

Met o.a. Edge of Tomorrow en Sneekweek

Kan jouw zomer wel wat spanning gebruiken? Met deze spannende thrillers en keiharde actieknallers van Film1 zit je gegarandeerd op het puntje van je stoel!

Edge of Tomorrow

Vanaf 27 augustus bij Film1

Tom Cruise als futuristische actieheld, vijandige aliens en een knappe bondgenoot (Emily Blunt) om hem te helpen: hét recept voor een bloedstollende actie-sciencefictionfilm. Cruise speelt de onervaren soldaat Bill Cage, die als pr-man werkt voor het Amerikaanse leger. Als de wereld wordt aangevallen door boosaardige aliens moet hij achter zijn beeldscherm vandaan komen om mee te vechten. Hij sneuvelt binnen no time, maar belandt in een tijdlus en blijft de rampzalige dag telkens opnieuw beleven. Een sf-versie van Groundhog Day dus, zoals Nu.nl de film treffend omschrijft.

Hoe vaker Cage het loodje legt, hoe beter hij de aliens aan kan. Net als in een computerspelletje waarin je na game over gewoon weer opnieuw begint. Het resultaat is een keiharde actieknaller, zoals we gewend zijn van Cruise en regisseur Doug Liman (The Bourne Identity en Mr. and Mrs Smith). Lukt het Cage om de buitenaardse krengen te verslaan? We gokken van wel, maar dat mag de pret natuurlijk niet drukken.

Edge of Tomorrow

Bekijk meer trailers onderaan dit artikel. 

Sneekweek

Vanaf 6 augustus bij Film1

Sneekweek: een walhalla voor jongeren die van zeilen houden, maar in essentie vooral een week lang zuipen en feesten op de Friese meren. Niet echt een setting voor gruwelijkheden zou je denken, maar in deze Nederhorror-variant van I know what you did last summer verandert dit oer-Hollandse zeilfestijn in een regelrechte nachtmerrie. Zes net afgestudeerde jongeren nemen hun intrek in een villa om een week lang los te gaan, maar hun feestvakantie wordt bruut verstoord door een gemaskerde gek die het op het zestal gemunt heeft.

Sneekweek is een typische slasher movie, met een knipoog geregisseerd door Martijn Heijne. Met onder anderen: Ferry Doedens, Carolien Spoor, Holly Mae Brood en Jelle de Jong.

The Transporter Refueled

Vanaf 13 augustus bij Film1 - bekijk onderaan de pagina de trailer

Razendsnelle auto’s, knappe vrouwen, rake klappen en heel veel adrenaline: onderwereldkoerier Frank Martin (Jason Statham) is terug met The Transporter Refueled. De chauffeur neemt ritjes aan die niemand anders wil doen. Hij houdt zich daarbij aan drie simpele regels: geen namen, geen vragen en geen onderhandelingen. Maar als hij een opdracht krijgt van femme fatale Anna, kunnen zijn principes de prullenbak in. Anna luist hem erin en zodra ze bij Frank instapt, blijkt ze iets anders van plan te zijn dan was afgesproken. Ze heeft het aan de stok met meedogenloze Russische mensenhandelaars en dwingt Frank haar vuile werk op te knappen. Buckle up!

Sicario

Vanaf 20 augustus bij Film1 - bekijk onderaan de pagina de trailer

Golden Globe-winnares Emily Blunt kruipt in de huid van integere FBI-agente Kate Macy en krijgt de moeilijkste opdracht van haar leven. Ze wordt opgetrommeld voor een geheime operatie om een Mexicaanse drugsbaron uit te schakelen. Kate stemt in, maar belandt al snel in een levensgevaarlijke, verdorven wereld waarin alles draait om geld.

Sicario is een keiharde politiethriller van Prisoners-regisseur Dennis Villeneuve over de escalerende drugsoorlog in Mexico en de verstrekkende gevolgen van de strijd. “Vanaf de eerste scène, waarin een politie-inval eindigt met een lugubere vondst, zet Villeneuve de spanning op tien”, aldus VPRO Cinema.

Nightcrawler

Vanaf 26 augustus bij Film1 

De werkzoekende Louis Bloom komt bij toeval terecht in de misdaadjournalistiek. Daar geldt: hoe bloederiger de videobeelden, hoe meer lokale nieuwszenders ervoor willen betalen. De toch al onaangepaste Bloom doet er daarom alles aan om de beste in zijn vak te worden.

Eerst troeft hij de concurrentie af, dan vindt hij een manier om zelfs sneller dan de politie op de plaats delict te zijn. Al snel is zelfs dat niet meer genoeg. Is Bloom extreem ambitieus of een regelrechte sociopaat? Dankzij het briljante acteerwerk van Jake Gyllenhaal lijkt dat laatste steeds waarschijnlijker.

Nightcrawler is het bejubelde regiedebuut van Dan Gilroy en leverde hem meteen een Oscar-nominatie voor Best Original Screenplay op.

Meer films bij Film1

  • Meet Me In Venice - vanaf 1 augustus
  • Black - vanaf 17 augustus
  • Capture the Flag - vanaf 20 augustus
  • Louder Than Words - vanaf 20 augustus
  • Victoria - vanaf 25 augustus

Trailers

The Transporter Refueled

?

Sicario

?
Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo On Demand

De 5 beste spionagefilms

Stiekem is het de droom van ons allemaal: een leven als spion. Je ziet jezelf al gaan, met een paraplu die verandert in een geweer. Vet! Zet een van deze films op, en waan jezelf Inspector Gagdet.

Ziggo On Demand

De 5 beste misdaadfilms

Je vrienden noemen jou wel eens Peter R. De Vries, want je zit het liefst met een notitieblokje op schoot mee te schrijven tijdens een detectivefilm. Deze films zijn voor jou gemaakt!

Ziggo On Demand

Rogue One

Weet je nog? Dat in de intro van de eerste Star Wars-film werd gesproken over rebellen die de plannen van de Death Star hebben gestolen? Dat is de basis voor Rogue One. Een nieuwe film in het Star Wars-universum. En vanaf 21 april bij Ziggo On Demand.

HBO

Veep - seizoen 6

Weinig politieke sitcoms in Amerika zijn zo succesvol als de HBO-serie Veep. Selina Meyer probeert zich als vice-president overeind te houden in het Witte Huis, terzijde gestaan door een niet al te competente staf.