© 2015 Cineart. All Rights Reserved.
Schneider vs. Bax
?

Schneider vs. Bax

Vanaf 6 mei bij Film1

Twee jaar na 'Borgman' is de eigenzinnige cineast Alex van Warmerdam terug met deze zwartgallige misdaadkomedie

Schneider vs. Bax verscheen precies twee jaar na Borgman, de vorige film van Alex van Warmerdam, en volgt Schneider, die op zijn verjaardag een op het oog simpele spoedklus moet doen. Hij vertrekt met tegenzin en belooft zijn vrouw op tijd thuis te zijn, al is dat gezien zijn beroep (huurmoordenaar) nog maar de vraag.

Schneider krijgt de opdracht om de norse schrijver Bax, woonachtig in een afgelegen hutje aan het meer, uit te schakelen. De huurmoordenaar stuit op zijn weg op diverse hindernissen. En Bax heeft zijn handen vol aan een jonge minnares en een depressieve dochter. Vóór de confrontatie tussen Schneider en Bax zijn er ook nog hilarische scènes met de snollerige Gina en Bax' vader Gerard, die letterlijk in het riet wordt gestuurd.

Wie van de typische gortdroge en zwartgallige humor van Van Warmerdam houdt, komt zeker aan zijn trekken met Schneider vs. Bax. De film is wat conventioneler dan Borgman, maar daardoor toegankelijker voor een breder publiek.

Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo On Demand

De 5 beste spionagefilms

Stiekem is het de droom van ons allemaal: een leven als spion. Je ziet jezelf al gaan, met een paraplu die verandert in een geweer. Vet! Zet een van deze films op, en waan jezelf Inspector Gagdet.

Ziggo On Demand

De 5 beste misdaadfilms

Je vrienden noemen jou wel eens Peter R. De Vries, want je zit het liefst met een notitieblokje op schoot mee te schrijven tijdens een detectivefilm. Deze films zijn voor jou gemaakt!

Ziggo On Demand

Rogue One

Weet je nog? Dat in de intro van de eerste Star Wars-film werd gesproken over rebellen die de plannen van de Death Star hebben gestolen? Dat is de basis voor Rogue One. Een nieuwe film in het Star Wars-universum. En vanaf 21 april bij Ziggo On Demand.

HBO

Veep - seizoen 6

Weinig politieke sitcoms in Amerika zijn zo succesvol als de HBO-serie Veep. Selina Meyer probeert zich als vice-president overeind te houden in het Witte Huis, terzijde gestaan door een niet al te competente staf.