© 2015 Entertainment One Benelux. All Rights Reserved.
Films van eigen bodem

Films van eigen bodem

In september bij Film1

Drama, humor en spanning is niet alleen aan Hollywood besteed. Ontdek bij Film1 de leukste films van eigen bodem!

Bon Bini Holland

Vanaf 18 september bij Film1

De charmante oplichter Robertico Florentina heeft een gouden handeltje op Curaçao. Hij verhuurt riante vakantiehuizen aan toeristen, zonder dat de eigenaren daar weet van hebben. Als een maffiabaas hem betrapt en bedreigt, vlucht Robertico naar zijn tante Judeska in Rotterdam. Daar lijkt hij een oplossing voor zijn problemen te vinden: een rijke zakenman belazeren en er met het geld vandoor gaan. Maar als Robertico verliefd wordt op de dochter van de zakenman, krijgt hij last van zijn geweten.

De komiek Jandino Asporaat neemt in Bon Bini Holland maar liefst vijf rollen voor zijn rekening. Voor fans van zijn talkshow DINO zijn typetjes als Judeska en Rajesh een feest van herkenning!

Bekijk meer trailers onderaan dit artikel.

Knielen op een bed violen

Vanaf 30 september bij Film1

Op de zondagse kerkdienst na houdt bloemkweker Hans Sievez (Barry Atsma) zich weinig bezig met religie. Totdat de prediker Mieras bij hem aanklopt en zijn geloof aanwakkert. Met zijn fanatisme drijft Hans zijn vrouw Margje (Noortje Herlaar) al snel tot wanhoop. De bloemenkweker moet kiezen: gaat hij voor zijn gezin of volledige toewijding aan God?

Paul Verhoeven had al in 2005 het idee om Jan Siebelinks boek Knielen op een bed violen te verfilmen. Toch haakte hij af. Hij kon geen sympathie opbrengen voor het hoofdpersonage. Regisseur Ben Sombogaart is het wel gelukt. Hij wist een bijna onherkenbare Barry Atsma te strikken voor de hoofdrol.

Jan Siebelink baseerde zijn grootste bestseller op zijn eigen vader. Tijdens de opnamen van de verfilming kon hij Barry Atsma dus een paar goede tips te geven. De schrijver was zelfs te porren voor een klein gastoptreden in de film. Weet jij hem te spotten?

Fashion Chicks

Vanaf 25 september bij Film1

Thuis ontwerpt Esmee de mooiste kleding, maar op school is ze een verlegen grijs muisje. Zelfs als ze een stage krijgt bij een groot modehuis, hoort ze er niet echt bij. Maar dan ontdekt een assistent Esmees modecreaties en geeft hij haar een make-over. Als haar alter ego Lizzy verovert Esmee vanaf dat moment de catwalk. Ze trekt zelfs de aandacht van opperfashionista Victoria Wolff! Toch eist haar dubbelleven een tol: haar privéleven begint enorm te lijden onder haar succes.

Onder meer Liza Sips en Victoria Koblenko spelen in deze polderversie van The Devil Wears Prada. Een typische highschoolkomedie, mét modieuze twist.

Meer films en series bij Film1

  • Daddy’s Home - vanaf 4 september
  • Mad Men - seizoen 7 vanaf 8 september 
  • De Boskampi’s - vanaf 10 september 
  • Blended - vanaf 16 september 
  • The Paradise Suite - vanaf 22 september 
?
?
Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo On Demand

De 5 beste spionagefilms

Stiekem is het de droom van ons allemaal: een leven als spion. Je ziet jezelf al gaan, met een paraplu die verandert in een geweer. Vet! Zet een van deze films op, en waan jezelf Inspector Gagdet.

Ziggo On Demand

De 5 beste misdaadfilms

Je vrienden noemen jou wel eens Peter R. De Vries, want je zit het liefst met een notitieblokje op schoot mee te schrijven tijdens een detectivefilm. Deze films zijn voor jou gemaakt!

Ziggo On Demand

Rogue One

Weet je nog? Dat in de intro van de eerste Star Wars-film werd gesproken over rebellen die de plannen van de Death Star hebben gestolen? Dat is de basis voor Rogue One. Een nieuwe film in het Star Wars-universum. En vanaf 21 april bij Ziggo On Demand.

HBO

Veep - seizoen 6

Weinig politieke sitcoms in Amerika zijn zo succesvol als de HBO-serie Veep. Selina Meyer probeert zich als vice-president overeind te houden in het Witte Huis, terzijde gestaan door een niet al te competente staf.