© 2014 Lumière. All Rights Reserved.
Meer Film1 in mei

Meer Film1 in mei

In mei zie je ook The King's Garden, Child 44 en nog veel meer bij Film1

The King’s Gardens

Vanaf 15 mei bij Film1

Deze laatste film van acteur en regisseur Alan Rickman - die zelf de rol vertolkt van de Franse Zonnekoning Lodewijk XIV - staat in het teken van de tuinen van Versailles. De koning heeft tuinarchitect André Le Nôtre de opdracht gegeven om die te ontwerpen. Op zijn beurt neemt Le Nôtre de onbekende hovenier Sabine De Barra in dienst voor de creatie van een prachtige fontein die een van de blikvangers moet worden. De Barra heeft als plattelandsmeisje een achterstand aan het hof, maar vecht zich een weg naar boven. Ze werkt nauw samen met Le Nôtre, waarbij de aantrekkingskracht en liefde tussen de twee langzaam maar zeker groeit.

The King's Gardens kenmerkt zich door interessante dialogen tussen Le Nôtre en De Barra, rollen die worden gespeeld door respectievelijk Matthias Schoenaerts en Kate Winslet. Het acteerwerk is puik en de film ziet er prachtig uit.

Child 44

Vanaf 14 mei bij Film1

In deze ijzingwekkende thriller raakt Tom Hardy als lid van de Russische politie verwikkeld in een reeks onopgeloste kindermoorden. Hij bijt zich vast in zijn onderzoek, maar wordt hevig tegengewerkt door de leiders van de Sovjet-Unie.

Child 44 speelt zich af in de Sovjet-Unie ten tijde van Stalin. We volgen agent Leo Demidov, die als oorlogsheld carrière heeft gemaakt binnen de Russische veiligheidsdienst. Hij is gelukkig getrouwd met zijn grote liefde Raisa (Noomi Rapace) en het leven lacht hem toe, totdat de dood van het zoontje van zijn beste vriend wordt afgedaan als een ongeluk.

Demidov gaat stiekem op onderzoek uit, maar wordt al gauw gedegradeerd en verbannen naar een afgelegen fabrieksstadje. Daar kan hij weinig meer uitrichten, maar als er opnieuw een jongetje dood wordt gevonden weet hij zijn vrouw en zijn commandant Nesterov (Gary Oldman) te overtuigen dat er een seriemoordenaar aan het werk is.

Ook bij Film1 deze maand

  • Paranormal Activity: The Ghost Dimension
  • J. Kessels
  • When Marnie Was There
  • Grudge Match
  • Teach Me Love
Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Film1

De waarheid bij Film1

Wees gerust; de jaren 90-hit van Marco Borsato gaat niet op repeat. Maar je ziet deze maand wel drie onthullende, waargebeurde films bij Film1!

Film1

Film1 november 2017

Wat hebben Lion, Brimstone en Manchester by the Sea met elkaar gemeen? Ze hebben alle drie meerdere gouden beeldjes gewonnen.

Film1

Hoe kan ik Film1 kijken?

Stipt om een bepaalde tijd voor de buis zitten voor je favoriete film?Helemaal niet nodig met Film1. Van tv tot PlayStation en van smartphone tot laptop; kijk hoe jíj wilt.

Film1

Kouwe kak of motormuis?

Bridget is back! Maar hoe moet dat nou… een Bridget Jones zónder Hugh Grant? Daniel Cleaver is in ieder geval niet de vader. Wie wel? Dat zie je bij Film1.

Film1

Er vallen mussen van het dak

Van de hitte of is het soms Midsummer Horror bij Film1? Sowieso dat laatste! En het is maar goed dat het langer licht is, want na het zien van The Purge: Election Year, Blair Witch én The Gallows durf je niks meer in het donker.