©2016 Entertainment One Benelux, ©2017 Paradiso Entertainment, ©2016 Universal Pictures International
Gouden beeldjes regen

Gouden beeldjes regen

Van Oscar tot Kalf, Film1 haalt topfilms bij je in huis

Wat hebben Lion, Brimstone en Manchester by the Sea met elkaar gemeen? Ze hebben alle drie meerdere gouden beeldjes gewonnen.

Lion (2016)

De vijfjarige Saroo leeft samen met zijn moeder, broer en zusje een armoedig bestaan in India. Zijn broertje Guddu moet ’s nachts aan de bak om geld te verdienen. De kleine Saroo gaat mee, maar is te moe en doet een dutje op het station. Wanneer Saroo ontwaakt, is er geen spoor van zijn grote broer te bekennen.

Saroo zet zijn dutje voort in een trein die plotseling begint te rijden. Hij belandt duizenden kilometers verderop in Calcutta, waar men Bengaals spreekt en geen Hindi. Gelukkig wordt Saroo geadopteerd door een Australisch echtpaar (gespeeld door Nicole Kidman en David Wenham). Vijfentwintig jaar nadat Saroo werd geadopteerd, probeert hij zijn Indiase familie terug te vinden. Zijn enige hulpmiddel is Google Earth.

De film Lion is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Lion is voor zes Oscars genomineerd en heeft twee BAFTA's gewonnen.

Vanaf 11 november bij Film1

Brimstone (2016)

Aan het einde van de 19e eeuw woont Liz (Dakota Fanning) samen met haar gezin in een klein dorpje in Amerika. Liz is een geliefde vroedvrouw en kan alleen praten in gebarentaal. Haar dorp krijgt te maken met een nieuwe dominee (Guy Pearce), waar Liz de rillingen van krijgt. Al snel blijkt die angst terecht te zijn, want de eerder zo geliefde Liz krijgt de schuld van een doodgeboren kind. Liz geeft de dominee hiervan de schuld, maar niemand gelooft haar. De sfeer wordt steeds grimmiger en Liz en haar gezin moeten zelfs vluchten. Kennen de dominee en Liz elkaar soms van vroeger?

Met Guy Pearce, Carice van Houten, Dakota Fanning en Kit Harington heeft de Nederlandse regisseur Martin Koolhoven een sterrenkast ter beschikking. Geen wonder dat deze westernthriller maar liefst zes Gouden Kalveren heeft gewonnen, waaronder het Gouden Kalf voor 'Beste Film'.

Vanaf 10 november bij Film1

Manchester by the Sea (2016)

Lee (Casey Affleck) keert terug naar zijn geboortedorp ten noorden van Bosten. Zijn broer is overleden en Lee krijgt de voogdij over zijn neefje Patrick. Erg van harte gaat dit niet en Lee en de puber botsen veel.

Het leven in 'Manchester by the Sea' is erg wennen voor Lee. Hij heeft een kort lontje, drinkt veel en gaat regelmatig op de vuist in de plaatselijke kroeg. Met zijn ex-vrouw Randi (Michelle Williams) heeft hij weinig contact, maar door de terugkeer naar zijn geboortedorp worden oude wonden weer opengehaald. Lukt het Lee om zijn leven en het leven van Patrick op de rails te houden?

De film Manchester by the Sea heeft twee Oscars en twee BAFTA's gewonnen: Beste Originele Scenario (Kenneth Lonergan) en Beste Acteur (Casey Affleck).

Vanaf 12 november bij Film1

Mijn ‘Gouden Beeldje’ voor ‘Beste Film’ gaat naar:

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw