© 2015 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.
Joy

Joy

Vanaf 19 november bij FIlm1

Haar naam doet anders vermoeden, maar de bescheiden Joy leidt niet bepaald een rooskleurig leven. Tot ze een geniale uitvinding doet: de Miracle Mop.

Het zit Joy niet mee. Haar ouders zijn gescheiden en elk hoopje levensvreugde is inmiddels wel uit vader (Robert de Niro) en moeder (Virginia Madsen) verdwenen. Het huishouden van Joy is er een die je je ergste vijand nog niet toewenst: ma woont in en pa woont tijdelijk in de kelder, samen met de ex van Joy. Er lopen kinderen onaangelijnd in huis en oma logeert er ook nog eens. Zie dan je droom – een imperium gebaseerd op je innovatieve dweil – maar eens te verwezenlijken.

Assepoester

Joy smaakt best wel naar Assepoester, inclusief stiefmoeder en nare stiefzus en het schoonmaak-element, want Joy is de uitvindster van een revolutionaire dweil. Dan missen we alleen de prins nog. Wie weet is dat wel Neil Walker (Bradley Cooper), de baas van het homeshoppingkanaal waar Joy haar uitvinding aan de huisvrouw mag brengen. Hij geef haar de kans om haar droom te verwezenlijken. Het wordt tegen alle verwachtingen in de basis van een succesvol familiebedrijf.

Bekende gezichten in Joy voor fans van regisseur David O. Russell (Silver Linings Playbook, American Hustle): Jennifer Lawrence, Bradley Cooper en Robert de Niro. Een feestje om naar te kijken, ondanks de misère die de ster van de film op haar pad vindt.