Om paranoïde van te worden

Om paranoïde van te worden

Inferno en Snowden bij Film1

Een dodelijke, biologische aanval en gelekte staatsgeheimen. Zonder dat we er erg in hebben, worstelen veiligheidsdiensten continu met allerlei gevaren. Maar is de overheid zelf eigenlijk wel te vertrouwen?

Snowden

Is Edward Snowden nou een held of een verrader? Hij lekte geheime veiligheidsinformatie van de Amerikaanse inlichtingendienst NSA en sindsdien zit zo’n beetje de hele wereld achter hem aan. Behalve Rusland, waar de klokkenluider nog steeds verblijft en tijdelijk asiel heeft gekregen. 

In de film Snowden zie je precies hoe de techneut het voor elkaar heeft gekregen om zeer gevoelige gegevens over dubieuze spionagepraktijken het NSA-pand uit te smokkelen. De hoofdrol wordt vertolkt door Joseph Gordon-Levitt, die Snowden zeer overtuigend weet neer te zetten.

Vanaf 15 september bij Film1.

Inferno

Robert Langdon is terug! De scherpzinnige hoogleraar beleeft in Inferno een avontuur volgens het typische Dan Brown-recept: een wereldvernietigende gek, een mooie intelligente chick als sidekick en een berg raadsels.

Ditmaal zitten de aanwijzingen verstopt in het helse schilderij Inferno van Dante. De aan geheugenverlies lijdende Langdon (Tom Hanks) ontdekt dat een gestoorde geneticus een dodelijke pestepidemie wil verspreiden. En die moet een groot deel van de wereldbevolking uitroeien! Langdon en de hoogbegaafde Sienna Brooks (Felicity Jones) reizen naar Florence, Venetië en Istanbul om dat te voorkomen.

Vanaf 23 september bij Film1.

Meer Tom Hanks in september:

  • Angels & Demons 
    Tom Hanks als Da Vinci Code-wetenschapper Robert Langdon, die de bom moet zien te vinden die een geheim genootschap onder het Vaticaan geplaatst heeft.

  • A Hologram for the King
    Drama met Tom Hanks als een Amerikaanse zakenman die na een mislukte zakendeal naar Saoedi-Arabië reist om zijn idee te verkopen aan een rijke koning. 

  • Bridge of Spies (tot 5 september)
    Spionagethriller van Steven Spielberg met Tom Hanks als een Amerikaanse advocaat die tijdens de Koude Oorlog met de Sovjet-Unie moet onderhandelen.

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw