© 2015 Metro-Goldwyn-Mayer. All Rights Reserved.
Drama bij Film1

Drama bij Film1

Creed, Youth en Gomorra

Van ijzingwekkende bendeoorlogen tot de overpeinzingen van twee bejaarde vrienden. Bij Film1 zit je in september goed voor een flinke portie drama.

Creed

Vanaf 10 september te zien bij Film1

Na de zesde Rocky-film (2006) leek Sylvester Stallone de bokshandschoenen voorgoed aan de wilgen te hangen. Toch kruipt de acteur in Creed weer in de huid van de iconische bokser. En niet zonder verdienste: hij won een Golden Globe voor Beste Mannelijke Bijrol.

In Creed deelt Rocky Balboa niet de klappen uit, maar werpt hij zich op als trainer van Adonis Creed. De jonge Donnie is de buitenechtelijke zoon van bokslegende Apollo Creed, Rocky’s overleden vriend. Donnie groeit op in de pleegzorg en komt op jonge leeftijd al in aanraking met de politie. Nadat zijn stiefmoeder hem onder haar hoede neemt, besluit hij zijn leven te beteren.

En toch blijft de boksring lonken. Donnie neemt ontslag en verkast naar Philadelphia, waar het beruchte gevecht tussen zijn vader en Rocky plaatsvond. Daar zet hij alles op alles om met behulp van Rocky de wereldkampioen te verslaan.

Bekijk meer trailers onderaan dit artikel. 

Youth

Vanaf 11 september te zien bij Film1

Na het alom bejubelde drama La Grande Belezza is de Oscar-winnende regisseur Paolo Sorrentino terug. In Youth zijn de twee jeugdvrienden Fred (Michael Caine) en Mick (Harvey Keitel) samen op vakantie in de Alpen. Terwijl de succesvolle componist Fred inmiddels gepensioneerd is, peinst Mick er niet over om zijn carrière als filmregisseur vaarwel te zeggen.

Youth is de tweede Engelstalige film van de Italiaanse Sorrentino. Net als La Grande Belezza belicht dit ontroerende drama thema’s als ouderdom en nostalgie. Vanuit een luxe kuuroord blikken de twee bejaarde vrienden terug op hun leven en kijken ze geamuseerd naar de perikelen van de jonge mensen op hen heen. Met bijrollen van onder meer Jane Fonda en Rachel Weisz.

Gomorra - seizoen 2

Vanaf 6 september te zien bij Film1

Geen strakke pakken, grappige dialogen of sympathieke maffiosi. Gomorra brengt de maffia in beeld zonder de romantiek die we van films als The Godfather en Goodfellas gewend zijn. Het geweld is rauw, de personages zijn genadeloos en de strijd tussen de verschillende clans is keihard.

Gomorra is gebaseerd op de gelijknamige bekroonde film van regisseur Matteo Garrone. In de Italiaanse serie staat de clan Savastano centraal. Deze wordt geleid door Don Pietro, de meest gevreesde en invloedrijke persoon in Napels. Maar als Pietro in de bajes belandt, ruiken sommigen een kans om de macht te grijpen.

In seizoen 2 is Don Pietro uit de gevangenis bevrijd. Maar het is al te laat: zijn voormalige rechterhand heeft nu de touwtjes in handen. Lukt het Pietro om de troon terug te veroveren?

Meer films en series bij Film1

  • Daddy’s Home - vanaf 4 september
  • Mad Men - seizoen 7 vanaf 8 september
  • De Boskampi’s - vanaf 10 september
  • Blended - vanaf 16 september
  • The Paradise Suite - vanaf 22 september
?
?
Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo On Demand

De 5 beste spionagefilms

Stiekem is het de droom van ons allemaal: een leven als spion. Je ziet jezelf al gaan, met een paraplu die verandert in een geweer. Vet! Zet een van deze films op, en waan jezelf Inspector Gagdet.

Ziggo On Demand

De 5 beste misdaadfilms

Je vrienden noemen jou wel eens Peter R. De Vries, want je zit het liefst met een notitieblokje op schoot mee te schrijven tijdens een detectivefilm. Deze films zijn voor jou gemaakt!

Ziggo On Demand

Rogue One

Weet je nog? Dat in de intro van de eerste Star Wars-film werd gesproken over rebellen die de plannen van de Death Star hebben gestolen? Dat is de basis voor Rogue One. Een nieuwe film in het Star Wars-universum. En vanaf 21 april bij Ziggo On Demand.

HBO

Veep - seizoen 6

Weinig politieke sitcoms in Amerika zijn zo succesvol als de HBO-serie Veep. Selina Meyer probeert zich als vice-president overeind te houden in het Witte Huis, terzijde gestaan door een niet al te competente staf.