© 2015 Entertainment One Benelux. All Rights Reserved.
Meeslepende dramafilms bij Film1

Meeslepende dramafilms bij Film1

Spotlight, Bridge of Spies en meer

Film1 serveert in oktober drie inspirerende en indrukwekkende drama’s: Spotlight, De Ontsnapping en Bridge of Spies.

Spotlight

Vanaf 29 oktober bij Film1

Journalisten van de Boston Globe onderzoeken in 2001 aanwijzingen over misbruik binnen de katholieke kerk. Het zogenoemde Spotlight-team stuit, onder leiding van de ervaren chef Walter Robinson (Michael Keaton), op een grootschalige kindermisbruikzaak binnen de katholieke gemeenschap in Boston.

De artikelen die ze publiceren over het structurele doofpotbeleid blijken slechts het topje van de ijsberg en het begin van één van de grootste schandalen in de Amerikaanse geschiedenis. Het werk van de journalisten, gespeeld door Mark Ruffalo en Rachel McAdams, leverde de krant in 2003 de Pulitzerprijs op. En ook deze verfilming van regisseur Tom McCarthy - overigens zijn eerste film die gebaseerd is op een waargebeurd verhaal - werd bekroond; met een Oscar voor Beste Film.

Spotlight is daarmee een ode aan de onderzoeksjournalistiek. “Scheidingen, pizzadozen, bier en legio eigenaardige, voor autoriteit ongevoelige types: zelden werd de redactiecultuur zo treffend verbeeld”, recenseert de Volkskrant.

Bekijk alle trailers onderaan dit artikel!

De Ontsnapping

Vanaf 15 oktober bij Film1

Isa Hoes schittert in De Ontsnapping als moeder Julia, die de sleur van haar ingedutte gezinsleven verruilt voor een nieuw bestaan in Portugal. Voor de buitenwereld lijkt de veertiger alles voor elkaar te hebben, maar wat niemand weet is dat ze dagelijks een valiumonbijtje neemt. Na de zoveelste ruzie met haar man pakt ze haar koffers en vertrekt naar de zonnige Algarve.

Maar ze komt er al snel achter dat het gras niet altijd groener is aan de overkant. Ontsnappen is niet hetzelfde als gelukkig worden, merkt Julia in deze verfilming van de gelijknamige bestseller van Heleen van Royen.

Bridge of Spies

Vanaf 8 oktober bij Film1

Waargebeurde thriller van Steven Spielberg over een advocaat (Tom Hanks) die middenin de Koude Oorlog door de CIA gerekruteerd wordt om een haast onmogelijke missie uit te voeren.

Advocaat James B. Donovan (Hanks) wordt in 1957 door de CIA ‘uitverkoren’ om Sovjetspion Rudolf Abel (Mark Rylance) te verdedigen. In veel opzichten is dit niet een taak om jaloers op te zijn. In deze anti-communistische tijd maakt deze klus hem tot doelwit van iedereen die de spion wil zien hangen. Abel wordt uiteindelijk wel veroordeeld, maar Donovan overtuigt de rechter ervan hem een gevangenisstraf te geven, in plaats de doodstraf. Slim, want zo kunnen ze hem later eventueel ruilen tegen een Amerikaanse gevangene.

Precies zo’n scenario wordt in 1960 werkelijkheid, wanneer de spionerende U-2 piloot Francis Gary Powers wordt neergeschoten boven Sovjetgrondgebied, en achter de tralies belandt. Donovan wordt opgetrommeld om te bemiddelen in de gevangenenruil tussen Abel en de Amerikaan.

Trailer Bridge of Spies

?

Trailer De Ontsnapping

?