Drama bij Film1

Drama bij Film1

Son of Saul, Irrational Man en meer

Van een hartverscheurende oorlogsfilm tot een tragikomedie over een zuipende filosofieprofessor: bij Film1 zit je in augustus goed voor een flinke portie drama.

Son of Saul

Vanaf 11 augustus bij Film1

Met zijn debuutfilm won de Hongaar László Nemes meteen de prestigieuze Grand Prix op het Cannes Festival én een Oscar voor de Beste Buitenlandse Film. Daar bleef het niet bij: sinds de première van het oorlogsdrama regent het positieve reacties en recensies. “Son of Saul is de Holocaustfilm die nog gemaakt moest worden”, aldus de Volkskrant (5 sterren).

Son of Saul speelt zich af in het concentratiekamp Auschwitz. De Joodse gevangene Saul wordt gedwongen de lijken in de gaskamers op te ruimen en te verbranden. Terwijl de andere leden van zijn ploeg een opstand plannen, bekommert Saul zich enkel om het lijk van een jongen waarin hij zijn zoon herkent. Hij doet er alles aan om zijn lichaam te redden van de verbrandingsovens.

Son of Saul - trailer

Bekijk meer trailers onderaan dit artikel. 

Solace

Vanaf 5 augustus bij Film1 - bekijk onderaan de pagina de trailer

Hoe pak je een seriemoordenaar die jou van mijlenver ziet aankomen? In Solace heeft FBI-agent Joe Merriweather (Jeffrey Dean Morgan) de grootste moeite om de dader van een reeks mysterieuze moorden op te sporen. Hij roept daarbij de hulp in van paragnost John Clancy (Anthony Hopkins). Al snel ontdekken ze dat John niet de enige helderziende in het spel is.

Solace is een spannend kat-en-muisspel tussen twee mannen die tot de laatste minuut aan elkaar gewaagd zijn. Niet voor niets wordt deze politiethriller vergeleken met de klassiekers Silence of the Lambs en Se7en.

Irrational Man

Vanaf 21 augustus bij Film1

De zin van het leven? Filosofieprofessor Abe (Golden Globe-winnaar Joaquin Phoenix) zou het niet weten. Zijn vele prestaties, vrijwilligerswerk en academische publicaties veranderen daar niets aan. Hij brengt zijn dagen lamlendig en zuipend door.

Als Abe bevriend raakt met een studente (Emma Stone) en zich gaat bemoeien met een rechtszaak, krijgt hij er weer zin in. Maar dat zijn bestaan weer een doel heeft, betekent niet dat hij opeens slimme beslissingen neemt. Irrational Man is een typische Woody Allen-komedie: zwartgallig, eigenzinnig en een tikje romantisch.

45 Years

Vanaf 28 augustus bij Film1 - bekijk onderaan de pagina de trailer

De gepensioneerde Geoff en Kate zijn gelukkig getrouwd en leiden een gemoedelijk leven op het Britse platteland. Maar dan krijgt het echtpaar een week voor hun 45e jubileum nieuws dat hun huwelijk op de proef stelt. Het lichaam van Geoffs oude vlam Katya, die meer dan vijftig jaar geleden vermist raakte in de Alpen, wordt gevonden in het ijs.

Langzaamaan worden de eerste barstjes in het huwelijk zichtbaar. Wat betekende Katya voor Geoff? Waarom is Kate jaloers op een vrouw die ze nooit heeft gekend? En is een echo uit het verleden genoeg om decennialang geluk teniet te doen? Voor haar rol als de ondoorgrondelijke Kate werd Charlotte Rampling genomineerd voor een Oscar.

Meer films bij Film1

  • Meet Me In Venice - vanaf 1 augustus
  • Black - vanaf 17 augustus
  • Capture the Flag - vanaf 20 augustus
  • Louder Than Words - vanaf 20 augustus
  • Victoria - vanaf 25 augustus

Trailers

Solace - trailer

?

45 Years - trailer

?
Agenda
Alle events

Nieuwsgierig naar álle events?

Alle events
Uitgelicht
Ziggo On Demand

De 5 beste spionagefilms

Stiekem is het de droom van ons allemaal: een leven als spion. Je ziet jezelf al gaan, met een paraplu die verandert in een geweer. Vet! Zet een van deze films op, en waan jezelf Inspector Gagdet.

Ziggo On Demand

De 5 beste misdaadfilms

Je vrienden noemen jou wel eens Peter R. De Vries, want je zit het liefst met een notitieblokje op schoot mee te schrijven tijdens een detectivefilm. Deze films zijn voor jou gemaakt!

Ziggo On Demand

Rogue One

Weet je nog? Dat in de intro van de eerste Star Wars-film werd gesproken over rebellen die de plannen van de Death Star hebben gestolen? Dat is de basis voor Rogue One. Een nieuwe film in het Star Wars-universum. En vanaf 21 april bij Ziggo On Demand.

HBO

Veep - seizoen 6

Weinig politieke sitcoms in Amerika zijn zo succesvol als de HBO-serie Veep. Selina Meyer probeert zich als vice-president overeind te houden in het Witte Huis, terzijde gestaan door een niet al te competente staf.