© 2016 Entertainment One Benelux. All rights reserved.
De Helleveeg
?

De Helleveeg

Vanaf 4 december bij Film1

De wilde Tiny maakt diepe indruk op haar jongere neef Albert. Tegelijkertijd worstelt ze met haar verleden. Naar de gelijknamige roman van A. F. Th. Van der Heijden.

Eindhoven. Late jaren vijftig. Tiny (Hannah Hoekstra), net geen puber meer, is niet op haar mondje gevallen, maar haar vader en moeder (Gijs Scholten van Aschat en Anneke Blok) behandelen haar als voetveeg en poetsvrouw. Ze raakt dankzij haar vader zelfs haar baantje in een schoenenfabriek kwijt, zodat ze zich helemaal op het huishouden kan richten. Tiny’s moeder doet zich ziek voor maar stelt zich vooral aan. Neef Albert (Benja Bruijning), 12 jaar jonger dan Tiny en de zoon van Tiny’s zus Hanny (Hadewych Minis), is liever bij zijn tante Tiny dan thuis.

Tiny en Albert worden steeds ouder. Hun band verandert en het idyllische beeld dat Albert van zijn tante heeft begint barstjes te vertonen, maar wordt tegelijk ook dieper.

Tiny's ouders en haar zus Hanny maken zich door de jaren heen echter zorgen over haar. Zal ze ooit de juiste man vinden en zich als een voorbeeldige vrouw weten te gedragen? En waarom is er zo’n moeizame band tussen Tiny en haar familie? Dat blijkt erg complex te zijn.

Bitterzoet familiedrama naar het boek van A.F.Th. van der Heijden.