© 2015 Twentieth Century Fox. All Rights Reserved.
Luchtige komedies bij Film1

Luchtige komedies bij Film1

Peanuts, Zoolander en meer

Zin in een luchtige film om een lekker potje te lachen met je vrienden of je familie? Dan zit je in oktober goed bij Film1. Op het menu staan vier heerlijke komedies, voor jong en oud.

Snoopy en Charlie Brown: De Peanuts Film

Vanaf 29 oktober bij Film1

Het hondje Snoopy en zijn baasje Charlie Brown werden wereldberoemd dankzij de Amerikaanse stripreeks Peanuts van Charles M. Schultz. Inmiddels heeft het komische duo ook de weg naar het witte doek gevonden.

De makers van de succesvolle Ice Age-reeks brachten het stripverhaal tot leven zonder af te wijken van de karakteristieke tekenstijl van de figuren. En ook het scenario komt overeen met de verhalen in de strips. Het sympathieke jongetje Charlie is het zat om een underdog te zijn. Terwijl Charlie er alles aan doet om indruk te maken op zijn vriendjes, krijgt Snoopy het aan de stok met zijn aartsrivaal De Rode Baron.

Bekijk alle trailers onderaan dit artikel!

Tammy

Vanaf 7 oktober bij Film1

Na komedies als Bridesmaids, The Heat en Spy krijgt Melissa McCarthy opnieuw de lachers op haar hand met de titelrol in deze uitzinnige roadmovie, waarin de slonzige Tammy op pad gaat met haar grofgebekte, alcoholische oma Pearl (Susan Sarandon).

McCarthy schreef het script zelf en haar man Ben Falcone nam de regie voor zijn rekening. Het verhaal begint als Tammy haar baan in een hamburgertent kwijtraakt. Tot overmaat van ramp komt ze er ook nog achter dat haar man vreemd gaat met de buurvrouw. Haar oma weigert ondertussen om naar een verzorgingstehuis te gaan. Ze wil niets liever dan de Niagara Falls zien en dus besluiten ze samen op een roadtrip te gaan.

Zoolander en Zoolander 2

Vanaf 22 oktober bij Film1

De inmiddels tot cultfilm verworden Zoolander uit 2001 heeft een vervolg gekregen. Net als het eerste deel is Zoolander 2 een lollige parodie op de modewereld. Ben Stiller speelt wederom het onbenullige topmodel Derek Zoolander met zijn drie signatureposes Blue Steel, Magnum en Aqua Vitae. Dit keer moeten Hansel en Derek, inmiddels gepensioneerde modellen, een reeks mysterieuze moorden in de modewereld zien op te lossen. Ze krijgen daarbij hulp van Penélope Cruz als sexy Interpol-agent.

Het eerste deel was niet gelijk een succes, maar met de intrede van social media en de selfie kreeg Zoolanders sarcastische signature pose Blue Steel - tegenwoordig de ‘duckface’ - bedoeld en onbedoeld veel navolging. De film kreeg daarmee een cultstatus. Anno nu is er in de modewereld nog altijd genoeg om de spot mee te drijven. Genoeg voer voor voor een vervolg dus!

Net als in het origineel maken grote namen uit de modewereld en de muziekindustrie hun opwachting in Zoolander 2. Onder anderen Kate Moss, Naomi Campbell, Anna Wintour, Tommy Hilfiger en Marc Jacobs hadden wel zin in een bijrol.

Burnt

Vanaf 9 oktober bij Film1

Geef je filmavond een culinair tintje met Bradley Cooper als topchef Adam Jones in de keukenkomedie Burnt. Jones is vastbesloten de Michelin-sterren die hij verspeelde door overmatig feesten en drugsgebruik terug te krijgen.

Hij opent een restaurant in Londen en zoals het een echte sterrenkok betaamt zet hij hoog in: hij gaat niet voor minder dan drie sterren. Hij krijgt daarbij hulp van de getalenteerde en mooie souschef Helene (Sienna Miller, American Sniper) en zijn oude vriend Michel (Omar Sy, Intouchables). Maar niet iedereen is even blij met zijn comeback.

Om kijkers echt te laten watertanden riep regisseur John Wells (o.a. West Wing en ER) de hulp in van Marcus Wareing. Deze beroemde chefkok zorgde ervoor dat er in de film daadwerkelijk gekookt wordt in de professionele keukens.

Trailers

Tammy - trailer

?

Burnt - trailer

?

Trailer: Zoolander 2

?