© 2015 ABC Distribution. All Rights Reserved
Carol

Carol

Vanaf 6 november bij Film1

Liefdesdrama over een verboden liefde tussen twee vrouwen in het New York van de bekrompen jaren '50. Met Rooney Mara en Cate Blanchett.

Therese Belivet (Rooney Mara) werkt op de speelgoedafdeling van een warenhuis in Manhattan en droomt van een leven met meer spanning. Dan ontmoet ze Carol Aird (Cate Blanchett), een verleidelijke wat oudere vrouw die vastzit in een ongelukkig huwelijk.

De vonk slaat meteen over en wanneer de onschuld van hun eerste ontmoeting vervaagt, raken ze dieper verbonden. Wanneer haar verhouding met Therese aan het licht komt, neemt Carols echtgenoot wraak door haar geschiktheid als moeder juridisch aan te vechten. Carol en Therese voelen zich gedwongen de situatie te ontvluchten en ondernemen een spontane reis door Amerika. Een onverwachte gebeurtenis gooit de levens van beide vrouwen overhoop.

Het ingetogen drama werd geregisseerd door Todd Haynes en is voor een deel gebaseerd op ware gebeurtenissen uit het destijds vooruitstrevende boek The Price of Salt (1953) van Patricia Highsmith. Carol werd genomineerd voor zes Oscars waaronder die voor Beste Actrice, Beste Actrice in een Bijrol en Beste Cinematografie.