Kouwe kak of motormuis?

Kouwe kak of motormuis?

Wie is de vader van Bridget Jones’s baby?

Bridget is back! Maar hoe moet dat nou… een Bridget Jones zónder Hugh Grant? Daniel Cleaver is in ieder geval niet de vader. Wie wel? Dat zie je bij Film1.

Bridget Jones’s Baby

Na ‘Bridget Jones Diary’ (2001) en ‘Bridget Jones: The Edge of Reason’ (2004) bleef het lang stil in huize Jones. Even dachten we dat Bridget een saaie muts was geworden met een kortpittig kapsel. Niets is minder waar. Het was een typisch gevalletje van stilte voor de storm. Bridget is back! En hoe.

Haar pen en papier zijn ingeruild voor een tablet en Daniel Cleaver (Hugh Grant) is very clever uit het script geschreven. Maar niet getreurd want Hugh heeft een waardige ‘vervanger’: Patrick Dempsey a.k.a. McDreamy (jeweetwel, uit Grey's Anatomy).

Jones heeft gebroken met Mark Darcy en haar leven zit even in een dipje. Ze besluit zich volledig te richten op haar nieuwe baan als producent van een nieuwsprogramma. Alles onder controle? Eh hallo, we hebben hier met Bridget Jones te maken. Bridget is zwanger, maar van wie? Dat zeggen we lekker nie.

Mark of Jack?

Mark of Jack?

Wat zijn de opties? Optie één: Mark Darcy. De ietwat afstandelijke kakker met de foute kersttrui die eigenlijk niet fout bedoeld was. De oude bekende van Bridget die maar blijft terugkomen.

Optie twee: de Amerikaanse motormuis Jack (Dempsey). Hij is alles wat mister Darcy niet is. De eerste ontmoeting met Bridget is op het Glastonbury-festival, ergens in de modder. Very Bridget-like. En als Bridget op een bepaald moment ook nog haar ‘dolfijn-vriendelijke’ vegan condooms (die over de datum zijn) uit haar festivaltent tovert...

Maar hé, zoals Jones het zelf goed verwoordt: “I can't go back and keep making the same mistakes, when I can make new ones.'

Bridget Jones’s Baby is vanaf 23 september te zien bij Film1.

Bridget: "It's like the final of the X Factor. Dial zero one if you want it to be Mark and zero two if you want it to be Jack."

Wie kies jij?

01 Mark
02 Jack

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw