Er vallen mussen van het dak

Van de hitte, of is het soms Midsummer Horror bij Film1?

P
Lees meer

Sowieso dat laatste! En het is maar goed dat het langer licht is, want na het zien van The Purge: Election Year, Blair Witch én The Gallows durf je niks meer in het donker.

The Purge: Election Year

Stel… je staat rustig je broodje af te rekenen in de supermarkt en opeens wordt er omgeroepen: ‘Alle misdaad inclusief moorden is toegestaan voor de komende 12 uur.’ Eh, wat? Ook in het derde deel van The Purge is dit de normaalste zaak van de wereld. Eén nacht per jaar is er in Amerika ‘The Purge’ (de zuivering), een nacht waar misdaad is toegestaan.

Senator Charlie Roan wil hier een einde aan maken. En daar zijn de zotte zuiveringsaanhangers op z’n zachtst gezegd niet zo blij mee. Aan beveiliger Leo Barnes de taak om haar te beschermen. Gaat dat lukken wanneer er uitgerekend deze avond geen hulp beschikbaar is?

Vanaf 25 augustus te zien bij Film1

Blair Witch

Het orgineel uit 1999, The Blair Witch Project, wordt gezien als de meest succesvolle low-budget film ooit. Een mockumentary waarvan velen écht dachten dat ze keken naar een waargebeurd verhaal. Haha, wat waren we naïef in the nineties. Maar zo’n zeventien jaar na dato is het verhaal van de Blair Witch terug! Zeg eerlijk: geloof jij in kwade heksen?

Student James trekt samen met een groep vrienden de behekste bossen van Black Hill in. Ze geloven namelijk dat de mysterieuze verdwijning van zijn zus te maken moet hebben met de legende van de Blair Witch. De zoektocht begint hoopvol, maar wanneer het donker wordt voelen ze nattigheid. En dat is een understatement in het kwadraat.

Vanaf 18 augustus te zien bij Film1

The Gallows

Meespelen in een toneelvoorstelling van school. De één houdt ervan en de ander kan wel door de grond zakken. Maar dat het nóg erger kan laat de horrorfilm The Gallows zien. Twintig jaar geleden was er namelijk een toneelvoorstelling van de plaatselijke middelbare school in Beatrice. Charlie Grimille, de hoofdrolspeler, eindigde met zijn hoofd in de strop. Morsdood.

Nu willen de huidige leerlingen van de school de tragedie herdenken en het toneelstuk opnieuw opvoeren. Ai, dat hadden ze beter niet kunnen doen. Misschien moeten ze het de volgende keer maar bij het woordspel Galgje houden. Dat is wel zo veilig. The Gallows is een found-footage film waar oud beeldmateriaal wordt hergebruikt, net als het toneelstuk. Maar wordt het een eind goed al goed?

Vanaf 11 augustus te zien bij Film 1

The 9th life of Louis Drax

Gaat The 9th life of Louis Drax over een kat? Nee, deze film vertelt het verhaal van het negenjarige jongetje Louis Drax. Maar je kunt zijn leven wel vergelijken met het leven van een kat. Tot nu toe overleeft hij ieder jaar een ernstig ongeluk.

Wanneer Louis op zijn negende verjaardag met zijn ouders aan het picknicken is, valt hij van een klif. Wonder boven wonder overleeft Louis het ongeluk, maar hij raakt in coma. Terwijl neuroloog dokter Allan Pascal zich bekommert om de gezondheid van Louis, is van vader Peter geen spoor te bekennen. Toeval?

Vanaf 27 augustus te zien bij Film1

Mama mag het licht aan?

En, durf je nog te slapen na het zien van deze horror-toppers?
Nee? Lang leven Youtube. Je lotgenoten helpen je er doorheen: