Emmy Awards 2017:de grote winnaars

Emmy Awards 2017:
de grote winnaars

Zondag zijn in LA de Emmy Awards uitgereikt. Dit zijn de hoogtepunten van de belangrijkste tv-prijzen van de VS, met HBO als grote winnaar. Je ziet de winnende series van HBO bij Movies & Series (X)L.

Veep

HBO is opnieuw de grote winnaar met 29 awards en Veep als uitblinker. De komedieserie over de fictieve president van Amerika werd voor de derde keer bekroond met een Emmy voor beste komedieserie. Hoofdrolspeelster Julia Louis-Dreyfus won voor de zesde keer op rij in de categorie beste actrice in een komedieserie voor haar rol als politica Selina Meyer. 

Louis-Dreyfus heeft daarmee een nieuw record in handen: nooit eerder won een acteur zoveel Emmy’s voor dezelfde rol. De Emmy voor beste acteur in een komedieserie ging naar Donald Glover voor zijn rol in Atlanta (FX Networks).

Big Little Lies en The Night Of

Ook de HBO-miniseries Big Little Lies en The Night Of vielen in de prijzen. Big Little Lies ging naar huis met maar liefst vijf awards voor onder meer beste miniserie en beste regie (Jean-Marc Vallee). Nicole Kidman kreeg bovendien een beeldje voor haar acteerwerk in de zwarte komedie en ook tegenspelers Laura Dern en Alexander Skarsgard vielen in de prijzen. Riz Ahmed van misdaaddrama The Night Of won in de categorie beste mannelijke hoofdrol in een miniserie.

Last Week Tonight

HBO’s satirische talkshow Last Week Tonight with John Oliver won de prijzen voor beste entertainment-talkshow en het beste schrijfwerk in diezelfde categorie.

Dramaserie The Handmaid’s Tale van televisienetwerk Hulu werd uitgeroepen tot beste dramaserie. De felbegeerde Emmy’s voor beste vrouwelijke en mannelijke hoofdrol in een dramaserie gingen naar Elisabeth Moss voor haar rol in The Handmaid’s Tale en Stephen K. Brown voor zijn rol in This Is Us van NBC. Ook Saturday Night Live van NBC beleefde een goede avond. De show won negen prijzen: onder meer voor Alec Baldwin als Trump, Hillary Clinton-imitator Kate McKinnon en Melissa McCarthy als Trumps ex-woordvoerder Sean Spicer.  

Netflix-serie Black Mirror won de prijs voor beste televisiefilm en beste schrijfwerk voor de aflevering San Junipero. En ook The Crown werd bekroond.

Game of Thrones

Grote afwezige tijdens deze Emmy’s was Game of Thrones. De tot nu toe met 38 Emmy’s bekroonde serie en daarmee recordhouder, sloeg een jaartje over. Presentator Stephen Colbert hielp de winnaars nog even herinneren: "Jullie moeten vooral Game of Thrones bedanken, voor niet meedoen dit jaar."

Het zevende seizoen van HBO-hitserie ging weliswaar in juli van start, maar dat was niet op tijd om mee te mogen doen aan de Emmy Awards. Om mee te mogen doen met de Emmy’s moet een show tussen 1 juni 2016 en 30 mei 2017 te zien zijn.

Westworld

De HBO-hitserie Westworld won tegen alle verwachtingen in geen grote prijzen. Ondanks 22 nominaties ging de sciencefictionserie, waarvan een tweede seizoen in de maak is met de Nederlandse actrice Katje Herbers, met slecht drie Emmy's naar huis voor visagie, sound mixing en hairstyling.

De beste, prijswinnende series zie je bij Ziggo Movies & Series (X)L, The Home of HBO.

Bestel nu

Wat vind je van deze pagina?

Liever nietw