Elle

Winnaar van 2 Golden Globes bij Film1

P
Lees meer

Paul Verhoeven is back

De Nederlandse regisseur Paul Verhoeven zou zichzelf niet zijn als hij zijn publiek niet probeert op te fokken. Na Basic Instinct doet hij het nu op zijn Frans met Elle, waarin een verkrachting leidt tot een kat-en-muisspel. Vanaf 15 april te zien bij Film1.

Genadeloos

Denk maar niet dat je heerlijk kunt ontspannen als je Elle aanzet. De film sleept je namelijk meteen mee in een brute verkrachtingsscène, waarbij de genadeloze zakenvrouw Michèle Leblanc (Isabelle Huppert) het slachtoffer is. Je zou denken dat je dan wel even van het padje bent, maar Michèle doet alsof er niets is gebeurd.

Wanneer de verkrachter haar blijft stalken vindt ze het echter mooi geweest en besluit ze de jacht te openen. Wat volgt is een Tom & Jerry-achtig verhaal met een flinke dosis zwarte humor en schunnige randjes. Wie van de twee trapt er in de muizenval?

Twee Golden Globes!

Elle won maar liefst twee Golden Globes. Paul Verhoeven nam de prijs voor beste buitenlandse film in ontvangst. En voor haar hoofdrol kreeg Isabelle Huppert het gouden beeldje in de categorie beste actrice.

Verhoeven reageerde verrast bij de uitreiking: 'Het verhaal nodigt niet echt uit om mee te voelen met de hoofdpersoon. Ze neemt beslissingen die anderen nooit zouden nemen.' Daarnaast had hij tamelijk lovende woorden voor Huppert: 'I love you, I love you, I love you…' Kijk het fragment hierboven terug.