Divergent Series: Allegiant

Divergent Series: Allegiant

Soms is het beter als je ergens opgesloten bent. Beatrice en Tobias ontdekken dat als ze Chicago ontvluchten. Op zoek naar een gelukkig leven merken ze hoe gevaarlijk de wereld buiten de muren is.

Chicago zit op slot

Het verhaal begint op het punt waar de vorige film (The Divergent Series: Insurgent) eindigt en speelt zich ongeveer 200 jaar in de toekomst af. Genetische modificatie heeft er voor gezorgd dat bijna de gehele wereld verwoest is. De overgebleven mensen leven samen in een dictatoriaal factiesysteem, maar dat lijkt aan het eind van de laatste film uiteen te vallen door de dood van leidster Janine. De bewoners van het door muren omringde Chicago rennen massaal naar de poorten toe, op weg naar ‘eindelijk een vrij bestaan’. Maar op dat moment grijpt Evelyn (Naomi Watts) de macht en sluit de poorten af.

De zoektocht naar een beter leven

Beatrice (Shailene Woodley) en Tobias (Theo James) weten de stad met een aantal vrienden te ontvluchten. Ze willen weten of het ‘buiten’ echt zo slecht is als ‘binnen’ beweerd wordt, maar zijn vooral op zoek naar geluk. Al snel blijkt dat het niet een al te gek idee was om de muren binnen gesloten te houden. De wereld waarin ze terecht zijn gekomen, blijkt radioactief en een stuk gevaarlijker dan het veilige leventje dat de groep binnen had. Eenmaal buiten blijkt dat ze worden opgewacht door een leger en doen ze een schokkende ontdekking: de inwoners van Chicago zijn al jarenlang onderdeel van een experiment.