De GVR

Nu bij Ziggo On Demand en Film1

P
Lees meer

De Grote Vriendelijke Reus verschijnt eindelijk op het scherm van zijn eigen lengte: het witte doek! Past hij ook op jouw tv?

Van boek naar beeld

Steven Spielberg durfde het aan om het tijdloze en fantasierijke verhaal van Roald Dahl de bioscopen in te slingeren. Hij is trouwens niet de eerste die de GVR ‘’verfilmde.’’ In 1989 verscheen er al een tekenfilm van Brian Cosgrove op tv (de Millenials onder ons zullen zich deze vast nog wel kunnen herinneren). Maar we moeten met onze tijd mee, dus we mogen de reus nu als computeranimatie ontmoeten!

Reusachtige ontvoerder

Reusachtige ontvoerder

Het verhaal van de film is voor het grootste deel zoals we dat al kennen van het boek. Wanneer het eenzame weesmeisje Sofie niet in slaap kan vallen, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoerd. Een gigantische klauw neemt haar mee naar een onbekende wereld. Daar aangekomen komt Sofie er achter dat haar ontvoerder een reus is.

Snoskommer

Gelukkig is de reus van het vegetarische soort. Zo eet hij geen kindjes, maar snoskommers. En vangt hij dromen, om ze te bewaren in potjes. Ook gebruikt hij eigenaardige woorden waar geen touw aan vast valt te knopen. Lang verhaal kort: de reus doet geen vlieg kwaad. De naam GVR (Grote Vriendelijke Reus) bevalt hem dan ook wel.

Snoskommer
De iets minder vriendelijke grote reuzen

De iets minder vriendelijke grote reuzen

Er is intussen wel een probleem: de soortgenoten van de reus zijn een stuk minder vriendelijk. Zij kluiven maar al te graag het vlees van onschuldige kinderbotjes! Sofie en de GVR smeden daarom een slim plannetje om alle kinderen op de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige giganten.

  • Meer informatie
    P
  • Hoe bestel ik een film?
    P
w
cover De GVR

De GVR

Regisseur
Jaar
2016
Taal
DUT
Studio
E1 Entertainment
Prijs
HD € 5,99
HD € 5,99
Te zien t/m
29 maart 2017
w

Stap 1

Druk op de rode knop of op menu op je afstandsbediening.

Stap 2

Navigeer naar Films in het menu dat geopend is. Binnen dit menu kun je een film uitkiezen.

Stap 3

Heb je een film uitgekozen? Druk op 'OK' om de film te openen en druk vervolgens op 'afspelen' of 'bestellen'.

Stap 4

Wanneer je een film kiest uit het betaalde aanbod is het nodig dat je een pincode invoert. De standaard pincode is '0000'.

Stap 5

De film start meteen met spelen. Veel kijkplezier!