Crime met een korreltje zout

P
Lees meer

Meestal lach je niet om een moord. Maar de komische actiefilms The Nice Guys en Inherent Vice krijgen dat min of meer toch voor elkaar. En weet je wat ook grappig is? Je ziet ze vanaf deze maand bij Film1!

The Nice Guys

Ryan Gosling en Russell Crowe als briljant komisch duo? Wij hadden het ook niet verwacht, maar in The Nice Guys flikken ze het toch echt. In deze lollige misdaadfilm, die speelt in de jaren 70, kruipt Gosling in de huid van de onhandige en amateuristische detective Holland March. Hij wordt ingeschakeld om de vermeende zelfmoord van pornoactrice Misty Mountains te onderzoeken. Het spoor leidt hem naar Amelia, die de bemoeienissen van March al snel zat is. Ze huurt daarom rauwdouwer Jackson Healy (Crowe) in om hem weg te houden. Maar Amelia verdwijnt ook, en zo worden de twee speurneuzen gedwongen om samen te werken. Ondanks het nodige geklungel en een overdosis lompheid doen ze hun best om hun wazige zaak helder te krijgen.

Vanaf 24 maart bij Film1.

Inherent Vice

Ook in Inherent Vice volgen we een detective, al is hij niet bepaald de scherpste. Doc Sportello (Joaquin Phoenix) houdt als hippie namelijk wel van een jointje. En hippie zijn, dat kan nog net in 1970. Hij doet het lekker rustig aan in zijn huisje bij het strand, tot zijn ex Shasta opeens om hulp schreeuwt. Haar huidige, stiekem allang getrouwde vriendje is namelijk het doelwit van een ontvoering. Doc besluit te helpen en gaat voortvarend te werk (voor zover dat kan in zijn bedwelmde staat). Zijn zoektocht brengt hem onder andere langs Black Panther-strijders, drugsbaronnen en vervelende FBI-agenten. Dat levert vreemde situaties op die doorspekt zijn van agressie en paranoia. Niet bepaald fijn voor een vredelievende hippie.

Vanaf 9 maart bij Film1.