Cinderella (2015)

Cinderella (2015)

Vanaf 29 januari bij Film1

Een glazen muiltje, draak van een stiefmoeder, etterbakken van stiefzusjes en natuurlijk een knappe prins: iedereen kent het beroemde Disney-sprookje Assepoester. 

Deze live-action versie van de Disney-klassieker uit 1950 heeft ons opnieuw betoverd. Net als in het sprookje, poetst weesmeisje Ella (Lily James) zich een slag in de rondte in deze verfilming van regisseur in deze verfilming van regisseur Kenneth Branagh.

Na de dood van haar moeder is haar vader hertrouwd. Maar niet kort daarna komt ook hij te overlijden. Sindsdien maken haar stiefmoeder Lady Tremaine (Cate Blanchett) en stiefzusjes Drizella en Anastasia Ella (een afkorting van Cinderella) haar het leven zuur. Ze hoopt dan ook vurig op een betere toekomst. Maar het zou natuurlijk geen sprookje zijn als al Ella’s wensen niet uit zouden komen.

Dankzij een onhandige maar lieve toverfee (Helena Bonham Carter), een pompoen die in een koets verandert en een echte prins (Richard Madden, vooral bekend als Robb Stark in Game of Thrones) komt alles uiteindelijk toch nog goed!