Gekke films met dieren bij Film1

Angry Birds, Meester Kikker en meer!

P
Lees meer

Muizenissen uitvogelen doet een kikker de das om

Een beestenboel. Dat is een beetje het overkoepelende thema van de Film1-kinderfilms deze maand. Vol gekwetter, gekwaak, gepiep en… wat voor geluid maken dassen eigenlijk?

Angry Birds

Is er al eens een film gemaakt naar aanleiding van een smartphone-app? Dan is Angry Birds vast de eerste. De hoofdrol is voor het vreemde vogeltje Red. Zijn soortgenoten zijn altijd vrolijk, ook al kunnen ze niet vliegen. Red niet, hij is nogal een brompot en ergert zich vaak aan de andere vogels. Maar als het paradijselijke eiland waar hij woont, Bird Island, bedreigd wordt door groene varkentjes, blijkt dat Red’s temperament goed van pas komt.

Samen met twee andere buitenbeentjes die hij kent van een woedebeheersingscursus, de hyperactieve Chuck en licht ontvlambare Bomb, vogelt hij uit hoe ze de vervelende biggen de baas kunnen.

Vanaf 3 juni bij Film1

Meester Kikker

Als Sita haar spreekbeurt over kikkers houdt, merkt ze dat haar lievelingsmeester zich wel heel vreemd gedraagt. Het wordt groen voor zijn ogen en hij vlucht met grote sprongen het klaslokaal uit. De meester moet Sita iets bekennen. Soms verandert hij zomaar ineens in een kikker.

Kunnen Sita en haar klasgenootje Wouter een geheim bewaren en meester Frans helpen? Sita’s moeder, die drukker is met haar werk dan met haar dochter, mag het niet te weten komen en de nieuwe, strenge directeur Stork al helemaal niet, want die zoekt al dagelijks naar redenen om meester Frans te ontslaan. En dan is daar ook nog die gevaarlijke ooievaar die in de hulpeloze kikker een heerlijk hapje ziet.

Vanaf 17 juni bij Film1

Siv Gaat logeren

Siv is net verhuisd naar een nieuw dorp en moet dus ook naar een nieuwe school. Op haar eerste schooldag ontmoet ze klasgenootje Cerisia. Dit eigenaardige meisje wil onmiddellijk vrienden worden met Siv en de twee maken zelfs plannen voor een logeerpartijtje.

Maar als Cerisia midden in de nacht spoorloos verdwijnt, moet Siv op onderzoek uit in het enorme en mysterieuze huis waar Cerisia met haar familie woont. Het huis is veranderd in een magische wereld vol met geheimen. Twee praatgrage dassen verschijnen en helpen Siv naar een avontuur achter iedere deur.

Vanaf 25 juni bij Film1

Uilenbal

De achtjarige Meral is net verhuisd en wil graag met de kinderen uit haar nieuwe buurt spelen, maar het maken van nieuwe vrienden valt niet mee. Op haar kamer ontdekt ze de muis Piepiep en ze neemt hem mee op schoolkamp.

Dankzij Piepiep sluit Meral onverwachts vriendschap met het populaire meisje Desi, de stoere Jason en de verlegen Vito. Wanneer Piepiep echter in een onbewaakt moment door een uil gegrepen wordt, lijkt Meral ontroostbaar en geeft haar nieuwe vrienden de schuld. Tijdens een spannende tocht om de uilenbal met Piepieps botjes te zoeken, ontdekt Meral hoe belangrijk vriendschap kan zijn.

Vanaf 24 juni bij Film1

Welke van deze dieren zou jij het liefste 
willen zijn?